NOVI GLAS

“Crni petak” u Bijeljini – NoviGlas provjerava : Kakva su sniženja? (FOTO)

Posljednjih godina i na našim prostorima sve je popularniji “Black Friday” ili “crni petak”, posljednji petak u novembru karakterističan po velikim sniženjima. Provjerili smo, kako izgleda crni petak u Bijeljini i da li Bijeljinci “šopinguju” bez obzira na pandemiju i nadolazeću krizu?

Prodavnice odjeće, obuće, nakita i kozmetike u Bijeljini pripremile su brojna sniženja povodom “crnog petka”. Primjetne su veće gužve i u tržnim centrima. 

Ekipa NovogGlasa prošetala je tržnim centrom Bijeljina City Mall. Provjerili smo koliko Bijeljinci kupuju, ali i šta trgovci nude.

Pri samom dolasku uočili smo veliku gužvu na parkingu, ali u samom objektu i nije bilo mnogo kupaca.

Kada pogledate izloge, sa šarenim natpisima deset, dvadeset, pedeset ili osamdeset posto popusta, šoping groznici  jendostavno ne možete odoljeti, pa ćete tako možda i kupiti ono što vam nije bilo potrebno, ali je tog trenutka imalo primamljivu cijenu.

Bilo kako bilo, prodavci ipak zadovoljno trljaju ruke, i vjeruju u ovaj vikend nadajući se da će pored korona krize i njihovi pazari biti malo bolji.

„Dosta ljudi od jutros je kupovalo kod nas, popusti su i do 70 posto, i trajaće cijeli vikend, u ovo nezgodno vrijeme sniženja svima znače“, kaže za Novi Glas Danijela, prodavac sportske obuće i odjeće.

Neki kupci su došli u namjensku kupovinu sezonske odjeće, na taj način će kažu obnovoiti zimsku garderobu po povoljnim cijenama.

„Ovo za mene predstavlja pametnu kupovinu, majka sam dvoje djece, i to je odlična prilika da im po nižim cijenama kupim jakne i čizme, finansijski nam to više odgovara, i budžet ne trpi mnogo“, kaže za NoviGlas naša sugrađanaka Maja. 

Neki od kupaca na koje smo naišli tvrde ipak da se radije odlučuju za onlajn kupovinu.

Kupujemo inače preko interneta, ali je lijepo doći i do šoping centra, ovako s prijateljicama i probati kaput ili nešto od obuće, danas je odlična ponuda. Ne idemo puno vani pa nam je ovo izlazak”, kažu studentkinje Sara i Marija koje smo zatekli ispred tržnog centra Bijeljina City Mall.

Popularno gledajući, crni petak je najveći dan sniženja u godini, a posebno je zanimljivo kako svake godine globalno privuče više od 170 miliona ljudi. crni petak ujedno neslužbeno označava i početak božićne sezone za šoping, ali s obzirom na trenutnu (globalnu) situaciju, ovaj crni petak možda je ipak bolje da iskoristite uz onlajn šoping kako bi izbjegli eventualne neprijatnosti po svoje zdravlje.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI