NOVI GLAS

“Bez straha, imamo povjerenje” – Predstavnici vlasti otkrili da li će primiti vakcinu protiv korone

Premijeri entiteta i predstavnici ministarstava zdravstva u Bosni i Hercegovini nakon današnjeg sastanka u Doboju otkrili su i da li će se među prvima vakcinisati kada BiH nabavi vakcine protiv virusa korona.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je kazao da to neće prvi uraditi, a kao razlog je naveo to što je prebolovao virus korona i ima antitjela.

– Mi premijeri smo preležali koronu tako da imamo imunitet i ne moramo se prvi vakcinisati, a ni poslije toga. To trebaju uraditi prvo zdravstveni radnici koji nas štite od pandemije – izjavio je Novalić.

Ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić je kazao da će vakcine koje dođu u BiH proći sve provjere te da nema straha od vakcinacije.

– Vrlo ću se rado prvi vakcinisati, ali moramo imati na umu da ja nisam rizična kategorija koja se treba vakcinisati, ali ako bude potrebe da se javno vakcinišem, to nije problem. Imam povjerenje u vakcinu i zagovaram vakcinaciju – izjavio je Šeranić.

Član Kriznog štaba FBiH i pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez je kazao da će primiti vakcinu, a obrazložio je i zbog čega.

– Svaka vakcina koja bude sigurna i provjerena, odnosno, one koje prođu registraciju kod regulatornih agencija, doći će u BiH i sigurno je da ću se vakcinisati. Spadam u rizičnu skupinu stanovništva zbog dijabetesa i rado ću se među prvima vakcinisati. Imam povjerenje u vakcine i zagovornik sam vakcinacije – kazao je Čerkez, piše Klix.

 

 

 

 

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .