NOVI GLAS

Sjajna Zvezda savladala Gent, na bod od evropskog proljeća

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Gent na gostovanju u četvrtom kolu grupne faze Lige Evrope rezultatom 0:2.

Crveno-bijeli su se tako učvrstili na drugom mjestu Grupe L i imaju 9 bodova iza prvoplasiranog Hofenhajma koji je u drugom meču savladao Liberec sa 0:2 i došao do 12 bodova.

Zvezdi je sada dovoljan jedan bod da osigura evropsko proljeće, međutim, moguće je da prođe u narednu rundu i ako izgubi obje preostale utakmice. Može ispasti jedino u tom slučaju i da Liberec savlada Gent, a onda i Beograđane ali ubjedljivijim rezultatom nego što su od njih izgubili (5:1 bilo za Crvenu zvezdu).

Ovo je ujedno prva pobjeda Zvezde na tlu Belgije.

Sve je sjajno krenulo za crveno-bijele i u prednost su došli već u prvom minutu susreta. Njegoš petrović je dobio loptu na više od 20 metara poslije kornera i poslao “bombu” u gol Genta.

Zvezda je nastavila da kontroliše igru i sigurno držala konce u svojim rukama do 16. minuta kada je Gent prvi put zaprijetio, ali nije bilo ozbiljne prijetnje za Borjana. Nakon toga uslijedio je blagi pritisak Belgijanaca, ali su Beograđani uspjeli da se otrgnu i odbrane.

Zvezda je imala nekoliko šansi u prvom poluvremenu, ali nijedna nije bila toliko ozbiljna da bi se promijenio rezultat. Sa druge strane, Belgijanci su imali veoma ozbiljnu priliku u 44. minutu kada je Bukari šutirao glavom, ali je Borjan sjajno reagovao.

Gent je ofanzivnije krenuo u drugo poluvrijeme i stvorio nekoliko prilika, ali i kada bi odbrana Zezde popustila, Borjan bi se istakao među stativama gostujućeg tima.

Onda u 58. minutu Zvezda duplira prednost. Nemanja Milunović je glavom pogodio poslije kornera El Fardua Bena. Nadvisio je sve čuvare, a zasluge za to ima i Miloš Degenek koji je napravio blok.

Nakon primljenog drugog gola Gent je pokušao da se vrati u igru i stvorio nekoliko sjajnih prilika, ali nije uspio da zatrese mrežu protivnika, te je tako Zvezda došla do treće uzastopne pobjede u Ligi Evrope i na korak do evropskog proljeća.

Zvezda će u narednom kolu 3. decembra dočekati Hofenhajm, dok će Gent Biti domaćin Liberecu.

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI