NOVI GLAS

NoviGlas Bijeljina – Dobrotvorno bratstvo i sestrinstvo „Radost“ djeluje i u toku pandemije (VIDEO)

Svoju misiju, uprkos pandemiji koronavirusa uspijevaju realizovati u dobrotvornom bratstvu i sestrinstvu „Radost“. I u ovoj humanitaroj organizaciji se povećao obim posla jer je porastao broj onih koji su primorani potražiti pomoć, kaže za NoviGlas član ovog Udruženja Velislav Mišura.

„Potrebe korisnika su i dalje velike i različite. Nepovoljna ekonomska situacija ostavlja trag i na rad humanitarnih organizacija. Tokom pandemije je smanjen broj donatora. Neki od naših korisnika koji su do korone mogli da privređuju i tako zarade za život sad su u teškim situacijama, oni koji su bili u problemu sada su u još većem. Još uvijek uspijevamo na neki način da pokrijemo sve potrebe koje se javljaju sa terena“, naglašava Mišura.

On podsjeća da je rad ovog humnaitarnog udruženja od samog početka zasnovan na dobrovoljnoj osnovi i članarini od 10 KM, koja se dalje koristi za osnovne potrepšine, hranu i sredstva za higijenu njihovih korisnika na terenu.

„Korona virus ipak je pokazao da smo u najtežim trenucima najsolidarniji, da smo empatični i da želimo pomoći drugima. Ono što je u ovom periodu najpotrbnije je ogrev, zimska obuća i toplija garderoba, donacijom tih proizvoda svi koji žele mogu pomoći. Na taj način širimo i mrežu našeg članstva, djelujemo uglavnom preko društvenih mreža. Zainteresovani nas mogu pronaći na fejsbuk stranici „Radost“ i u krčmi „Burence“, zaključuje Mišura.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI