NOVI GLAS

Bijeljinac o iskustvu sa koronom – “Nigdje nismo sigurni, možemo se zaraziti na svakom koraku”

“Nigdje nismo sigurni, ne znamo koliko nam je okruženje zdravo, što automatski znači da na svakom koraku možemo da se zarazimo”. Ovim riječima započinje priču o svom iskustvu nakon preležane korone naš sugrađanin Slobodan Avlijaš.

„I pored toga što sam bio jako disciplinovan, pridržavao sam se svih mjera, više od mjesec dana iz stana nisam nigdje izlazio, nisam uspio da se sačuvam. Čim sam osjetio malaksalost, izgubio čulo mirisa i ukusa, javio sam se svom porodičnom ljekaru, međutim prvi nalazi nisu ukazivali da sam pozitivan. Ubrzo, nakon dobijene temperature sam zadržan na bolničkom liječenju“ kaže Avlijaš.

On naglašava da naš zdravstveni sistem funkcioniše sasvim dobro i posebno ističe da nema nikakvu primjedbu na odnos sistema prema oboljelima.

„Takav profesionalni odnos i ljubaznost od čistačice do doktora nisam nikada vidio. Ovi vrijedni ljudi zaslužuju sve nagrade, oni svojom požrtvovanošću spašavju naše živote. Preporuka za sve je da poštujemo ono što struka i nauka predlaže, distanca, maska i neokupljanje, jer se samo tako možemo sačuvati“, zaključuje Avlijaš.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI