NOVI GLAS

Bijeljina – U Vrtiću “Čika Jova Zmaj” obilježen Aranđelovdan

U najstarijem bijeljinskom dječijem vrtiću, vrtiću ,,Čika Jova Zmaj“, obilježena je  krsna slava Sveti arhangel Mihail, zaštitnik ove predškolske vaspitno-obrazovne ustanove. Ove godine, zbog pandemije korona virusa, izostao je kulturno-zabavni program  vrtićkih mališana i njihovih vaspitača, kojim su uljepšavali slavlje i oduševljavali sve prisutne.

U prisustvu kuma slave, direktora vrtića i nekolicine zaposlenih, obred rezanja slavskog kolača obavio je protojerej stavrofor Zoran Petrović koji je rekao da  čovjek kada dođe na ovaj svijet ne može bez brige i bez zaštite, a Bog nas  nije predao bilo kome, nego nas je dao posebnim ljudskim bićima, našim roditeljima.

-Jedna dublja istina je da kada čovjek dođe na ovaj svijet dobije svog anđela čuvara. Niko na ovom svijetu nije sam, jer čim se rodiš uz tebe je tvoj anđeo čuvar i svaki čovjek bi trebao da se trudi da živi  anđeoski. Ma šta radio, bio učitelj ili čistač, treba anđeoskim rukopisom da  djeluje, da održi svu svoju ljepotu, ukazao je protojerej stavrofor Zoran Petrović naglasivši da ne možemo zamisliti da jedna beba sama odraste bez podrške i zaštite roditelja, a daleko je slabija mogućnost da živi bez zaštite anđela. 

Direktor Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović je rekao da im je cilj da povećaju obuhvat djece predškolskim obrazovanjem i vaspitanjem na području grada Bijeljine, te zadrže visok kvalitet rada. Osvrnuvši se na poslovne rezultate tokom ove godine, sa zadovoljstvom je istakao da je veliki uspjeh to što su uspjeli da  proširili kapacitete svoje ustanove.

 -Svake godine u našem vrtiću je veliki broj mališana. Ove godine ih je  510, raspoređeni su u pet objekata. Tri objekta su u Bijeljini, po jedan u Dvorovima i Novom naselju Janja, a ove godine otvoren je i šesti objekat, to je novi vrtić ,,Neven“ u Patkovači.  On će sa radom početi u januaru mjesecu 2021. godine, precizira Slaviša Vujanović.

Kako je podsjetio Vujanović, u oktobru prošle godine počeli su sa radom u punom kapacitetu u objektu ,,Plavi čuperak“ na Ledincima, trudeći se da kvalitet usluga njihove ustanove bude na visokom nivou, da raditelji budu zadovoljni kako uslugom, tako i  saradnjom kroz različite vrste aktivnosti.

Programe koje realizuju  su cjelodnevni jaslički i vrtićki program, skraćeni program i program produženog boravka, kao i program pripreme djece u godini pred polazak u školu koji se realizuje  u saradnji sa Ministarstvom prosvete i kulture Republike Srpske.

Vodeći računa o zdravlju djece, u Dječijem vrtiću ,,Čika Jova Zmaj“ provode sve mjere koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo zdravlja.

-U ovom momentu na prvom mjestu je zdravlje djece koja borave u našem vrtiću. U saradnji sa Odjeljenjem za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave grada Bijeljine obezbijedili smo dezinfekcioni tunel. Prolazak kroz taj tunel štiti djecu i njihove roditelje 24 časa, ističe Slaviša Vujanović.

 

(semberija.info)

POSTANIMO PRIJATELJI