NOVI GLAS

NoviGlas – Bijeljinci preuzeli uloge glumaca i poslali važan apel sugrađanima (VIDEO)

U današnjoj situaciji gdje cijela planeta vodi rat sa korona virusom, skoro svakodnevno se upućuju apeli građanima da se pridržavaju mjera i čuvaju sebe i druge. U Bijeljini su to uradili na nešto drugačiji način.

Naime, na YouTube kanalu Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije objavljeno je pet edukativnih video – snimaka koji šalju snažnu poruku.

Na ideju snimanja edukativnih jednominutnihvideo klipova o koroni, došla je gradska Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS-Bijeljina, rečeno je za NoviGlas u ovom Odsjeku.

„Zajedno sa Organizacijom djece palih boraca dosli smo na ideju da možemo dati doprinos u podizanju svijesti o uticaju i posljedicama koje pandemija može imati.  Tako smo uradili 5 video klipova koji su prilagođeni različitim uzrastima- od predškolskog do seniora. Cilj nam je da doprinesemo smanjenju negativnih efekata pandemije i da pošaljemo poruku da treba da čuvamo jedni druge“, kaže Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski
razvoj i evropske integracije Gradske uprave Grada Bijeljina.

Projekat „Čuvajmo jedni druge“ se realizuje u okviru Regionalnog programa demokratije na Zapadnom Balkanu-ReLOaD, a koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program (UNDP). Grad Bijeljina –Odsjek za LER i EI je sufinansirao realizaciju projekta.

Pogledajte kratki edukativni video:

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .