NOVI GLAS

Treneri Škole fudbala “Soccer Kids Bijeljina” supješno završila program u centru za edukaciju NS/FS BiH

Dva trenera SF “Soccer kids Bijeljina” uspješno su završili program u Centru za Edukacije Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, te na taj način stekli UEFA -B licencu.

Naime, nakon održanih semestara u Hotelu Park u Vogošći, mladi fudbalski stručnjaci naše Skole položili su ispite za dobijanje UEFA “B” licence. Tako su treneri Biljana Petrovic i Rajko Djordjic uspješno završili edukaciju za ovu godinu.

“Opredjeljenje Skole fudbala jeste da u našim redovima imamo najbolji kadar trenera, koji posjeduju kvalitetan nivo edukacije. Drago nam je što su mladi treneri naše Skole uspješno okončali svoju edukaciju i nadamo se da će nastaviti sa svojim educiranjem i u narednom periodu, kako bi prije svega individualno napredovali, ali i kako bi svoja stečena znanja prenijeli na polaznike Skole fudbala “Sccer kids Bijeljina” .

Sami programi za educiranje bili su jako zanimljivi i usklađeni sa modernim standardima u evropskom fudbalu.

“Naravno, Centar za Edukaciju je pokrenut prema evropskim standardima, a sam projekat pokrenut je od strane UEFA-e i namijenjen je za edukaciju prilikom analize utakmica, skautiranje i za moderne trendove u fudbalu. Sve te stvari ulaze u sastavni dio edukacije naših trenera, a za najviši nivo edukacije, postavljeni su i najviši standardi.

Važno je pomenuti da će, nakon stečenih licenci, treneri naše Skole u narednih godinu dana morati svoja novostečena znanja praktično pokazati, kao preduslov za prijavljivanje edukacije za sticanje narednog nivoa trenerske licence.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .