NOVI GLAS

Mitrović tragičar, Srbija i nakon više od 20 godina bez EP (VIDEO)

Fudbaleri Srbije ni nakon više od 20 godina nisu uspjeli da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Oni su u plej-ofu kvalifikacija u Beogradu poraženi od Škotske nakon izvođenja penala.

Nakon 120 minuta igre bilo je 1:1.

Gol za Škote potigao je Rajan Kristi u 52. minutu, a izjednačio je Luka Jović u 90. minutu.

U prvom poluvremenu nije bilo Bog zna koliko sjajnih prilika, ali je Srbija bila nešto konkretnija i više prijetila. Sa druge strane, Škotska se odlično branila i nije dozvoljavala Orlovima da probiju bedem.

U drugom dijelu meča do gola Škota nije bilo nekih prilika, a nakon njega gosti su umrtvili utakmicu, te Srbija nije pronalazila način da se trgne, sve do 70 minuta. Tada je Sergej Milinković-Savić pokušao glavom ali je za malo bio neprecizan.

Vrijedna pomena je i situacija Škota iz 71. minuta kada su mogli da riješe meč. U velikoj prilici je bio Kristi, ali je šutirao pored gola.

Srbija je konačno uspjela malo da se trgne i preko Aleksandra Mitrovića zaprijetila u 82. minutu, ali su defanzivci “Suknjica” odlično odradili posao.

Veliku šansu imao je Luka Jović tri minuta kasnije. Mladenović je centrirao, a napadač Reala glavom pored gola šutirao.

Onda konačno u 90. minutu Srbija dolazi do izjednačenja. Luka Jović trese mrežu glavom nakon izvedenog kornera i vraća Orlove u igru.

Uslijedili su produžeci, u kojima je Srbija pokazala malo više te pokušala u dva-tri navrata preko Kataija i Jovića, ali promjene rezultata nije bilo pa se pristupilo penalima.

Sa bijele tačke je bilo sigurno svih pet igrača Škotske, a tragičar za Srbiju je bio Mitrović koji je promašio u zadnjoj seriji.

Srbija tako ostaje bez Evropskog prvenstva i ovaj put.

 

 

 

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI