NOVI GLAS

Petrović : Bijeljina dobija novu ulicu – Evo kako će se zvati

Bijeljina dobija novu ulicu koja će se zvati 9. januar, rekao je na konferenciji za medije direktor Direkcije za izgradnju i razvoj grada Mladen Petrović.

„Saobraćajnica će nositi naziv 9. januar, što mislim da Bijeljina odavno zaslužuje. U pitanju je novi ulaz u grad, novi koridor, koji će ići od  Ravne Gore do nove Autobuske stanice”, objasnio je Petrović.

Prema njegovim riječima, izgradnjom novog kružnog toga rasteretiće trenutno komplikovanu i rizičnu raskrsnicu.

“Nova saobraćajnica je dužine otprilike 1,5 km, a pored nje, biće izgrađen i kružni tok na raskrsnici koja je trenutno komplikovana . On će dalje voditi  pravcima ka fakultetima, centru grada, naselju Batković kao i u pravcu ka novoj autobuskoj stanici. Sam profil saobraćajnice izgleda tako što će biti široka 7 metara, sa dvije pješačke, staze sa biciklističkom stazom, sa tri reda drvoreda u nekom dijelu čak i četiri sa preko hiljadu stabala“, rekao je Petrović.

Vrijednost projekta izgradnje nove ulice  je preko 5 miliona maraka, a dobar dio sredstava izdvojen je na uređenje kišne kanalizacije u tom dijelu grada, kaže Petrović.

Nova saobraćajnica svakom gradu daje novu vrijednost, poručio je direktor Direkcije i podsjetio da Grad Bijeljina do sada nije imao praksu probijanja novih saobraćajnica. Posljednja koja je urađena je ulica kralja Dragutina kraj crkve Sv. Petke.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI