NOVI GLAS

Mićić – “Pandemija ne ometa milionske projekte u Bijeljini”

Gradska uprava Grada Bijeljina uporedo sa borbom protiv pandemije virusa korona realizuje projekte višemilionske vrijednosti, a gradonačelnik Mićo Mićić ističe da je samo za asfaltiranje puteva u Semberiji ove godine obezbijeđeno 3.630.000 konvertibilnih maraka.

Model po kojem grad obezbjeđuje 70 odsto sredstava za asfaltiranje puta, a 30 odsto prikupljaju mještani, pokazao se kao veoma dobar. Imamo mnogo zahtjeva za asfaltiranje i da bi ih ispunili biće potrebno dodatnih 700.000 KM i još jedan tender, a rebalansom budžeta obezbijedićemo sredstva za tu namjenu. Osim puteva, Grad učestvuje u subvencionisanju izgradnje vodovodne mreže sa 80 odsto sredstava, odnosno 70 odsto za rasvjetu – naglasio je prvi čovjek Bijeljine.

Govoreći o projektima u užem gradskom jezgru, Mićić je istakao potpunu obnovu Parka, uključujući postavljanje još jedne šahovske table i figura za penzionere, te izdvajanje 300.000 KM za popločavanje Trga.

– Osim što će gradski trg uskoro zasjati novim izgledom, značajno je što ćemo na tom mjestu postaviti četiri punjača za električne automobile, a krajem sljedeće sedmice očekujemo isporuku vozila koje ćemo koristiti za prevoz lica sa invaliditetom, i to besplatno. Pri kraju je uređenje kanala Dašnica koji prolazi kroz grad, za šta smo sa Vladom Srpske obezbijedili 5,2 miliona KM, a biće uređeni i svi mostovi i ograde – kaže Mićić.

Rekonstrukcija Sokolskog doma, prema riječima gradonačelnika Bijeljine, značiće mnogo za Bijeljince i ustanove kulture koji će se nalaziti u ovom objektu.

Za novi izgled Sokolskog doma obezbijedili smo 1,4 miliona maraka, a Vlada Republike Srpske donirala je 500.000 KM. Građani vide da se punim tempom gradi i nova autobuska stanica vrijedna 3.200.000 KM, a tu je i nova ogledna farma pri Poljoprivrednoj školi vrijednosti 1,2 miliona KM, te nove radionice pri Tehničkoj školi za koje smo obezbijedili 1.100.000 KM, a Vlada će nam pomoći tokom njihovog uređenja.

Mićić je istakao i izgradnju nove sportske sale i obdaništa u Patkovači, što je zajednička zasluga vlada Srbije, Republike Srpske i Grada Bijeljina.

– Radi se i na takozvanom utopljavanju sportske sale Gimnazije, a prethodno smo rekonstruisali krov i postavili novi parket. Pri kraju je projekat navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta u Crnjelovu i Batkoviću, projekta vrijednog oko 12 miliona KM, u kojem Grad učestvuje sa 15 odsto sredstava – rekao je Mićić.

Direktor Direkcije za izgradnju i razvoj grada Mladen Petrović, kao jedan od važnijih projekata koji su u toku, izdvojio je izgradnju ulice od Ravne gore do nove autobuske stanice, koja će nositi ime 9. januar.

– Dužina saobraćajnice biće kilometar i po, a još 700 metara biće potrebno za kružni tok i raskrsnicu. Riječ je o saobraćajnici vrijednoj 5.000.000 KM, koja će biti široka sedam metara, sa dvije pješačke i biciklističkom stazom, kao i sa više od 1.000 stabala – dodao je Petrović.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI