NOVI GLAS

SNSD: “Ugljevik već 20 godina živi na infuziji zvanoj RiTE”

Opštinski odbor SNSD-a Ugljevik saopštio je danas da opština Ugljevik već 20 godina tapka u mjestu i živi na infuziji zvanoj Rudnik i Termoelektrana (RiTE) Ugljevik, a iz budžeta opštine nema sistemske podrške poljoprivrednoj proizvodnji.

U saopštenju se ocjenjuje da ne čudi što je tako imajući u vidu ponašanje i postupke “odlazećeg načelnika opštine Ugljevik Vasilija Perića, koji ne samo da ne zna da upravlja opštinom, pokrene privredni razvoj, otvori nova radna mjesta i sačuva poljoprivrednu proizvodnju, nego demonstrira ‘silu’ i pokazuje mržnju prema svima onima koji drugačije misle”.

U saopštenju se navodi da narodni poslanik iz Ugljevika Milutin Tasovac nije dobio pozivnicu na obilježavanje slave te opštine Svete Petke samo zato što pripada drugoj političkoj opciji od načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, koji se, kako su ocijenili, ponaša kao da je to njegova privatna slava pa poziva samo podobne.

“Time je Perić poslao jasnu poruku, da misli da ima tapiju nad Ugljevikom”, navodi se u saopštenju i ocjenjuje da je osnovna stvar kulture da se na takav događaj pozovu svi predstavnici društvenog i političkog života.

Tasovac, koji je i kandidat SNSD-a za načelnika opštine Ugljevik, saopštio je da je činjenica da iz budžeta opštine Ugljevik nema sistemske podrške poljoprivrednoj proizvodnji.

“Sve se svodi na pojedinačna davanja lokalnim poljoprivrednicima, umjesto da im omoguće da žive od svog rada”, naveo je Tasovac i istakao da opština treba i mora biti podrška njihovom radu.

Tasovac, koji je i predsjednik ugljevičkog SNSD-a, rekao je da “odlazeći načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić odbija suočavanje u TV duelu i nastavlja da se obraća putem saopštenja i šalje poluistinite informacije”.

On je istakao da je Opštinski odbor SDS u Ugljeviku saopštenjem u vezi sa Strategijom razvoja poljoprivrede još jednom pokazao “da ima papir, ali nema djela”.

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .