NOVI GLAS

Preminula maturantkinja zaražena koronom, razred u izolaciji

U Splitu je preminula maturantkinja Ekonomsko-upravne škole. U bolnici joj je urađen test na virus korona i pokazao se pozitivnim.

Kako saznaje Dalmatinski portal, imala je astmu, a u petak je bila na nastavi. U subotu je prestala disati, reanimirana je, intubirana je, ali, mlada djevojka koja bi uskoro slavila punoljetstvo nije preživjela.

– Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na virus korona. Šta je izazvalo smrt, teško je reći – govori medicinski radnik za Dalmatinski portal.

Hipoksija je nenormalno stanje smanjene količine kiseonika u ćelijama. Ali, tačan uzrok smrti mlade djevojke nije poznat.

Od danas je razred koji je pohađala u izolaciji. Direktorka ove obrazovne institucije Neda Bartulin je samo kazala da imaju tešku situaciju i da ne može pričati uz molbu za razumijevanje.

– Iz klupe na groblje – u suzama su kazali u Ekonomskoj školi.

U najnovijoj objavi splitskog kriznog štaba ovako piše: “Prema izvještaju KBC Split u protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 17 godina. Osoba je bila pozitivna na COVID infekciju”.

Pokušavamo saznati više informacija o ovom slučaju.

 

 

 

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .