NOVI GLAS

Bijeljina – SDS Semberija organizovao besplatne preglede za Romkinje (FOTO)

Kandidat SDS Semberija – Mićo Mićić za odbornika u Skupštini Grada Bijeljina doktor Igor Novaković ocijenio je, povodom akcije besplatnih mamografskih pregleda i papa testa za žene romske populacije, da su preventivni pregledi od ključne važnosti za smanjenje smrtnosti od karcinoma.

– Svake godine imamo podršku Grada i različitih organizacija u organizovanju besplatnih pregleda, ali nakon današnje aktivnosti bićemo prinuđeni da napravimo pauzu zbog aktuelne situacije prouzrokovane pandemijom virusa korona. Učinićemo sve da maksimalno zaštitimo sve naše korisnike usluga, kao i zaposlene u Domu zdravlja – poručio je Novaković.

Odbornički kandidat Dragan Joković podsjetio je da Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma „Otaharin“ već tri godine u saradnji sa Gradskom upravom i Domom zdravlja sprovodi aktivnosti na prevenciji i edukaciji, što doprinosi da sugrađanke romske populacije sve ozbiljnije shvataju značaj redovnih pregleda.

Predsjednica Udruženja „Romkinja“ Sabira Hašimović kaže da su prošle godine, na osnovu preventivnih pregleda, kod četiri žene otkrivene promjene na dojci i podvrgnute su liječenju.

– Zahvalni smo ljekarima i osoblju Doma zdravlja i Bolnice jer na odgovoran način vode računa o zdravlju našeg stanovništva. Naš Dom zdravlja mnogo pažnje poklanja preventivnim pregledima, a u promociji ovakvog pristupa zdravnju ogroman doprinos daju i udruženja građana – istakao je predsjednik SDS Semberija i kandidat koalicije „Zajedno za Semberiju i Srpsku“ za gradonačelnika Mićo Mićić.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI