NOVI GLAS

Ugljevik – Tasovac: “SNSD kandidovao projekat izgradnje sektorske ambulante u Gornjoj Trnovi”

Član Glavnog odbora SNSD-a i aktuelni ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, Alen Šeranić, posjetio je danas Opštinski odbor ove stranke u Ugljeviku. Sa članovima odbora razgovarao je o zaštiti javnog zdravlja i epidemiološkoj situaciji, kao i projektima važnim za Ugljevik.

“Opštinski odbor SNSD-a i ja, kao narodni poslanik, smo kandidovali projekat vezan za zdravstvo u Ugljeviku, a to je osnivanje sektorske ambulante u Gornjoj Trnovi gdje gravitira preko 2000 ljudi koji su udaljeni od centra Ugljevika. Ministar zdravlja je, pozitivno odgovorio na naš zahtjev, zajedno sa Domom zdravlja u Ugljeviku, da taj projekat može lako da se realizuje”, izjavio je Milutin Tasovac, predsjednik ovog odbora i kandidat za načelnika Ugljevika. On je naglasio da je i za buduće projekte, pored velikog opštinskog budžeta, veoma važna konekcija sa svim ministarstvima u vladi Republike Srpske.

“Ministarstvo je kroz redovnu proceduru podržalo izgradnju sektorske ambulante u Gornjoj Trnovi. Nastavićemo u tom pravcu. Potrebno je i da opremimo tu ambulantu. To i jeste naš glavni aspekt, da kroz zdravstvenu zaštitu dođemo do svakog stanovnika”, poručio je Šeranić.

U vezi sa epidemijom koronavirusa, Šeranić je prokomentarisao da su brojke veoma zabrinjavajuće i da se mjere moraju poštovati gdje god da se nalazimo jer je porast broja zaraženih konstantan. Dodao je i da mjere ne treba posmatrati samo kroz mogućnost uvođenja policijskog časa, kao nešto što ograničava, jer se one vode upravo da bi zaštitile zdravlje stanovništva, a time i privredu.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI