NOVI GLAS

Amerikanac bacio pojas, ovo ne znači ništa – Zanima me samo prava stvar, samo Habib je važan (VIDEO)

Suočavanje je bilo prijateljsko, puno poštovanja, ali ispod kipti želja za pobjedom.

Vjerovatno je i vama čudno da brojimo sate do toliko očekivane borbe, a da sve prolazi u atmosferi punoj poštovanja, bez ličnih prozivki, drame i ostalog propratnog cirkusa, uobičajenog za MMA.

Neporaženi kralj oktagona Habib Nurmagomedov dočekuje u subotu uveče izazivača i privremenog šampiona Džastina Gejdžija u okršaju za titulu prvaka UFC u lakoj kategoriji. Njih dvojica su se tokom suočavanja dva puta rukovala, a Amerikanac je čak bacio svoj pojas uz obrazloženje:

“To ne znači ništa!”

Habib zbog pandemije nije mogao da putuje u SAD, tako da je Džastin Gejdži impresionirao u svojoj pobjedi nad Tonijem Fergusonom u borbi za privremeni pojas. I poslije te pobjede je 31-godišnji borac bacio pojas na zemlju, rekavši da ga zanima samo prava stvar.

Sada smo na suočavanju u Abu Dabiju videli Gejdžija kako skida pojas sa ramena, dok je Nurmagomedov držao svoj. Rekosmo, bili su ljubazni, rukovali su se, tapšali po ramenu, ali se jasno vidjelo da jedva čekaju da kroče u oktagon.

Gejdži ima 22 pobjede i dva poraza, a ranije je rekao da mu je plan da “razlupa lice” Habibu. On se, inače, nikad nije hvalio svojim privremenim pojasom, govorivši da to čuva kad osvoji pravi pojas. Sada je pojasnio svoj stav.

“Zašto bi se hvalio da si uspio ili da si šampion? To je samo privremena titula. Dobiješ pare i to je fantastično, drago mi je zbog toga i srećan sam, ali Habib je izazov. Sve osim toga ne znači ništa”, objasnio je Amerikanac.

“Narodno mišljenje” je da je Habib najbolji borac u parteru u UFC-u, a Gejdži jedan od najboljih u stend-apu, tako da je ovo sukob stilova.

 

 

 

(mondo)

POSTANIMO PRIJATELJI