NOVI GLAS

Broj zaraženih u porastu – Opštine i gradovi u Srpskoj dužni da donesu restriktivnije mjere

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS apeluju na sprovođenje mjera zaštite, podsjetivši da su na snazi zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije, koji se tiču obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom prostoru.

Upozoravamo da su, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona zabranjena i sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba, što uključuje i okupljanja kao što su svadbe, sahrane i slična organizovana okupljanja. Takođe, na snazi je i zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije po kojem su jedinice lokalne samouprave, odnosno gradski i opštinski krizni štabovi dužni da, u slučaju pogoršane epidemiološke situacije, na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere – navodi se u saopštenju, nakon sastanka koji je održao Stručno operativni tim za specifične zadatke zaštite i spasavanja MZSZ.

Na ovom sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija i porast broja oboljelih u RS, a sastanku je prisustvovao ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Stručno operativni tim kontinuirano prati stanje u zdravstvenom sistemu RS sa aspekta jačanja kapaciteta kovid bolnica radi adekvatnog zbrinjavanja pacijenata.

– Sve bolnice su snadbjevene potrebnom zaštitnom i medicinskom opremom, laboratorije se kontinuirano snabdijevaju potrebnom količinom testova, a rad bolnica je reorganizovan u korist jačanja kapaciteta kovid odjeljenja – navodi se u saopštenju.

 

 

 

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .