NOVI GLAS

“Nema osnova za ovu teoriju” – Razbijen najveći mit o koroni u koji su mnogi vjerovali

Nakon što je veliki broj pacijenata koji su oboljeli od kovida-19 obuhvaćen naučnom analizom ustanovljeno je da je sve vrijeme bio mit da korona više pogađa muškarce, kao i da kod njih u većem broju slučajeva izaziva smrtni ishod.

Analizirani su podaci u Evropi, Australiji i Novom Zelandu i utvrđeno je da muškarci i žene od virusa umiru u približnom broju i da nema osnova za teoriju da korona teže pogađa muškarce.

Još u aprilu, Kraljevski koledž u Londonu objavio je da su žene u manjem riziku da preminu od korone, ukoliko se zaraze, dok je drugo britansko istraživanje utvrdilo da žene imaju 59 odsto manje šansi da umru od korone, od muškaraca.

Na Kraljevskom koledžu sada je sprovedena nova studija, koja je utvrdila da brojke ne podržavaju prethodne tvrdnje.

Moguće je, međutim, priznaju autori studije, da su žene češće smještane u staračke domove gdje su umirale, zbog čega su i njihove smrti zavedene u većem broju.

Naučnici takođe navode da je ograničeno testiranje u prvom naletu pandemije značilo da mnogi slučajevi među muškarcima nisu utvrđeni.

Najgore su, navode autori studije, prošli Španija, Engleska i Vels, kada je u pitanju broj smrtnih slučajeva od korone. U Španiji je taj broj skočio za 38 odsto, dok je u Engleskoj i Velsu povećan za 37 odsto, prenosi Blic žena.

 

 

 

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .