NOVI GLAS

Izborna hronika Novog Glasa – Gdje su bili i šta su rekli? (FOTO/VIDEO)

Izborna kampanja za predstojeće lokalne izbore počela je danas. U Bijeljini će izbori biti posebno zanimljivi, jer je na izmaku jedna od najturbulentnijih godina kada je u pitanju lokalna politička scena. NoviGlas vam donosi dnevni presjek aktivnosti glavnih političkih “igrača”. 

SDS Semberije

Centralni današnji događaj bio je zvaničan početak kampanje široke koalicije „Zajedno za Semberiju i Srpsku“ koja podržava aktuelnog gradonačelnika Miću Mićića. Skup je održan na nedavno završenom šetalištu pored kanala Dašnica, a prisustvovali su, pored SDSS-a, i sve članice koalicije. 

– Ovaj koalicioni dogovor koji smo postigli predstavlja dogovor za bolju Bijeljinu, Semberiju, odnosno našu Republiku Srpsku. Danas smo zvanično počeli kampanju, sa 10 političkih subjekata u koaliciji, želeći da odgovorimo na potrebe građana i odlučnim korakom nastavimo da gradimo kvalitetnije i ekonomski prosperitetnije društvo. Zahvaljujem svim strankama koje su prepoznale sve ono što smo postigli u Semberiji u prethodnom periodu i koje su odlučile da zajednički djelujemo u budućnosti – rekao je tom prilikom predsjednik Stranke demokratske Srpske Semberija Mićo Mićić.

Mićić, koji je kandidat za gradonačelnika pod rednim brojem tri, predstavio je i svoj promo spot za kandidaturu.

PDP

Partija demokratskog progresa Bijeljina je započela svoju kampanju lijepljenjem prvog plakata, a predsjednik GO PDP Bijeljina, Slaviša Marković, izjave je davao medijima na platou ispred tržnog centra Emporium. U lijepljenju prvog plakata pomogao mu je i Ljubiša Petrović, kandidat opozicije za gradonačelnika na predstojećim izborima.

“Očekujemo da u Bijeljini ostvarimo najbolji izborni rezultat od osnivanja naše stranke, kao što očekujemo i pobjedu zajedničkog kandidata SDS-a i PDP-a za gradonačelnika LJubiše Petrovića”, rekao je danas Marković.

I PDP Bijeljina je danas predstavio promotivni spot :

Posted by PDP Bijeljina on Friday, October 16, 2020

 

SNSD

Šetnjom od stranačkih prostorija do Gradskog trga i lijepljenjem prvog plakata SNSD je zvanično započeo predizbornu kampanju, a ne kriju da očekuju veliki rezultat. 

“Mi ćemo na lokalnim izborima spektakularno pobijediti političke protivnike, ostvariti ubjedljivu pobjedu i zajedničkog kandidata za gradonačelnika Miću Mićića, pobijedićemo za Republiku Srpsku”, poručio je Nedeljko Ćorić, predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina. 

Nakon što su pružili podršku i kandidaturi Miće Mićića popodne, kandidati i funkcioneri SNSD-a su veče proveli u radnom sastanku i druženju u hotelu Drina.

 

DEMOS

Gradski odbor DEMOS Bijeljina je kampanju otvorio konferencijom za medije na kojoj su govorili Milan Dakić, predsjednik Gradskog odbora DEMOS Bijeljina, Čedomir Stojanović, predsjednik Regionalnog odbora DEMOS-a i Slađana Jokanović, najmlađi kandidat na listi ove stranke. 

“Mi u DEMOS-u znamo da se može baviti politikom a da se ne napadaju drugi. Ne bavimo se tuđim problemima, nego sobom i našim sugrađanima koji vjeruju u nas”, rekao je Dakić okupljenim novinarima. 

On je istakao da su očekivanja DEMOS-a na predstojećim lokalnim izborima osvajanje četiri odbornička mandata i oko 7900 glasova.

 

SP

I Gradski odbor Socijalističke partije Bijeljina kampanju je otpočeo lijepljenjem prvog plakata, i to prije svih, več u 10 časova. Na platou kod spomenika Kralju Petru Karađorđeviću okupili su se kandidati ove partije pod parolom “Udarnički za Bijeljinu”.

 “Socijalisti u Bijeljini izlaze sa punom listom, koja je sačinjena od najboljih i najuglednijih ljudi iz svih sfera. Ubijeđeni smo da ćemo pobijediti, da će naši kandidati, čestiti, pošteni i vrijedni ljudi, dobiti povjerenje građana. Sve o čemu smo dosada govorili i na čemu smo radili potvrdićemo kroz naš Manifest”, poručio je predsjendik gradskog odbora SP Bijeljina Nedeljko Jović. 

On je dodao da socijalisti u predizbornoj kampanji neće ružno govoriti o drugima niti isticati ono što je bilo loše, jer se od prošlosti ne živi.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .