NOVI GLAS

Evropa uvodi nove restrikcije zbog velikog broja oboljelih

Vlade evropskih zemalja uvode djelimične mjere karantina i druge restrikcije u cilju borbe protiv pandemije, dok virus korona nastavlja da se širi kontinentom ubrzanim tempom.

Holandija je zatvorila kafiće i restorane zbog porasta broja oboljelih. Bolnice u Amsterdamu, Roterdamu i Hagu suočavaju se s velikim prilivom pacijenata oboljelih od COVID-19.

U zapadnoj Njemačkoj bolnice su napravile mjesta da prime pacijente iz ove susjedne države, kao što je to bio slučaj tokom prvog talasa pandemije, piše BBC.

U Njemačkoj se takođe velikom brzinom povećava broj zaraženih virusom korona.

Danas su u ovoj državi potvrđena 7.334 nova slučaja, za skoro 700 više nego u četvrtak.

Ova zemlja je mnoge susjedne države proglasila visokorizičnim zbog trenutne epidemiološke situacije, uključujući čitavu Francusku i Holandiju, kao i neke dijelove Italije i Švajcarske.

Građani Njemačke koji se vraćaju iz ovih zemalja moraju da idu u karantin.

Irska je uvela zabranu na kućne posjete koja će biti na snazi tokom četiri nedjelje, a od ove zabrane izuzete su posjete u medicinske svrhe i svrhe njegovanja.

Glavni epidemiolog irskog kriznog štaba je saopštio da situacija u zemlji nije pod kontrolom, odnosno da trenutni sistem praćenja kontakata ne može da ide u korak s porastom broja oboljelih.

Austrijske vlasti stavile su u karantin Kuhl, gradić sa 6.600 stanovnika u regionu Salcburg, zbog pojave klastera zaraze. To je prva takva mjera koja je u Austriji stupila na snagu nakon više mjeseci.

U Francuskoj se zbog porasta broja oboljelih uvodi noćni policijski čas u Parizu i osam drugih gradova.

U toku posljednja 24 sata u ovoj zemlji je zabilježen novi rekord broja novozaraženih – 30.621.

 

 

 

(tanjug)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .