NOVI GLAS

Novi Glas Bijeljina – Ćorić : “Pojeftinjenje vode tema na prvoj sjednici Skupštine Grada”

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da će građani Bijeljine već na prvoj narednoj sjednici Skupštine grada moći da očekuju odluku o pojeftinjenju vode.

“Naravno da ćemo s tim ići oprezno, što znači ne odjednom 30 procenata, nego za početak 10”, rekao je Ćorić, dodajući da je cilj da cijena vode bude snižena za 30 odsto u naredne tri godine.

On istakao da je među najvažnijim investicijama izgradnja auto-puta kroz Bijeljinu, koja je već u poodmakloj fazi i koja je preduslov svih drugih važnih investicija koje će biti realizovane u ovom gradu.

“Već smo u fazi projektovanja, eksproprijacije koju smo gotovo već završili u ovom dijelu trase do Bijeljine, radovi na mostu u Rači uveliko se odvijaju i već sljedeće godine ćemo imati i početak radova na auto-putu”, naveo je Ćorić.

On je naglasio da je za razvoj i realizaciju projekata, kao i za neka značajna ulaganja neophodna stabilna politička situacija, te istakao da su sporazumom SNSD-a i Miće Mićića zasigurno najviše dobili građani Bijeljine.

“Mi smo se okupili oko sporazuma 12 projekta u našem gradu, a bitno je da danas taj sporazum vrijedi više od 20 projekata”, rekao je Ćorić na konferenciji za novinare.

On je rekao i da je firma AD “Grad” danas na lokalnom nivou, kao i da se dio zemljišta za sportsku dvoranu u gradu već obezbjeđuje, oko 58 hektara.

Ćorić je dodao da potom dolaze i neke druge oblasti u vezi sa obrazovanjem i drugim uslovima za stvaranje poslovnog ambijenta kojim se može obezbijediti učešće stranog kapitala.

“Smatram da je SNSD svojim učešćem u vlasti pokazao sve o čemu je govorio u prethodnom periodu, da smo na mjesta koja su nam ponuđena za učešće u vlasti na lokalnom nivou postavili najkvalitetnije kadrove”, naglasio je Ćorić.

On je rekao da problem i dalje predstavlja deponija u gradu, kao i urbanistički haos.

“Sve te probleme danas moramo da rješavamo sa našim koalicionim partnerima, a dugo smo kao opozicija ukazivali na njih”, rekao je Ćorić, dodajući da nije zaboravio sve ono što je kritikovao dok je bio opozicija na lokalnom nivou i da neće odustati od rješavanja tih problema.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina rekao da je više od 15.000 glasova cilj ove stranke na lokalnim izborima, te da bi SNSD bio zadovoljan da u Skupštini grada ima više od osam odbornika, mada je cilj i 10.

“To je ambiciozno, ali računamo da je SNSD najozbiljnija politička stranka i sigurno će nakon izbora biti odlučujući faktor vlasti u Bijeljini. Spremno dočekujemo izbore i sigurno ćemo zajedno sa našim koalicionim patnerima napraviti stabilnu skupštinsku većinu i realizovati započete i planirane ciljeve”, rekao je Ćorić i istakao da PDP u ovom kapacitetu i sa principima sa kojima djeluje u Bijeljini ne vidi kao dio skupštinske većine nakon izbora.

Ćorić je rekao da je pobjeda Miće Mićića za gradonačenika Bijeljine izvjesna.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI