NOVI GLAS

Policajac s bratom napao kolegu u uniformi!

 Policajac iz Doboja Igor Anić (26) uhapšen je i suspendovan nakon što je tokom vikenda, dok nije bio na dužnosti, udario u glavu svog kolegu policajca koji je intervenisao po prijavi sukoba grupe mladića među kojima su bili Anić i njegov brat, saznaju “Nezavisne”.

Incident se desio u nedjelju oko jedan sat iza ponoći u Ulici cara Dušana u Doboju nakon prijave policiji da se grupa muškaraca obračunava zbog ranijih sukoba.

Kako saznajemo, više policajaca koji su izašli na teren, osim braće Igora i Peđe Anića (18) zatekli su Dobojlije: Dejana B. (27) Aleksu K. (18), Bojana Ž. (22), Tarika M. (20) i Miroslava M. (28), koji su uprkos prisustvu policije nastavili s međusobnim prepirkama i naguravanjem.

“Uporno su ignorisali policijska naređenja da prestanu, a kada je jedan od policajaca stao ispred grupe tražeći da prekinu, braća Anići su ga u jednom momentu napali tako što ga je Peđa udario u bok, a kolega Igor rukom u glavu. To se desilo naočigled ostalih policijskih službenika koji ovakvu reakciju nikako nisu očekivali budući da je to njihov kolega, te su odmah uhapšeni”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Kako saznajemo, Igor Anić je bio zaposlen u Policijskoj stanici Doboj 2, a odskora je bio vozač u sektoru policije.

Nakon ovog događaja Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj, odmah ga je suspendovao iz MUP-a RS.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Doboj, policija je uhapsila D.B., A.K., P.A., B.Ž., T.M., M.M. i I.A., koje terete da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje, dok osobama P.A. i I.A. uz to djelo na teret stavlja i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

“Za prijavljena lica postoji osnov sumnje da su u nedjelju oko 1.15 u Ulici cara Dušana u Doboju u vidnoj namjeri da se fizički obračunaju spriječeni od strane pripadnika naše uprave, nakon čega su I.A. i P.A. fizički nasrnuli na policijskog službenika. Prethodno je Policijskoj stanici Doboj 1 prijavljeno da se u blizini jednog ugostiteljskog objekta u Doboju čuje galama, nakon čega su na lice mjesta upućene sve raspoložive patrole”, naveli su iz policije.

Učesnici sukoba su alko-testirani i podvrgnuti testiranju na prisustvo droga, te je utvrđeno da je Aleksa K. pozitivan na prisustvo droga, dok je Miroslavu M. utvrđeno prisustvo droge, ali je bio i pod dejstvom alkohola i to 0,91 g/kg.

Kod Peđe A., Tarika M.i Bojana Ž. utvrđeno je prisustvo alkohola, s tim da je Bojan Ž. odbio da se podvrgne testiranju na opojne droge. Policajac Igor Anić, koji je nasrnuo na kolegu, nije bio pijan niti je konzumirao narkotike.

Brza reakcija načelnika PU

Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj, ovog policijskog službenika suspendovao je iz MUP-a RS, te je Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS uputio zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

Dalje mjere u ovom slučaju će se preduzimati u saradnji s nadležnim tužilaštvom.

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI