NOVI GLAS

Ugljevik – Zašto nema sjednica lokalnog parlamenta – SDS izgubio većinu u Skupštini Ugljevika?

Mjesec septembar se već bliži kraju, a i dalje nije zakazana 37. redovna sjednica Skupštine opštine Ugljevik. Kako portal Dešavanja u Bijeljini saznaje, razlog za to su potresi u skupštinskoj većini.

Naime, kako saznajemo iz krugova bliskih opštinskoj vlasti, sjednica nije održana više od mjesec i po jer je aktuelna vlast izgubila većinu u lokalnom parlamentu.

Izgledi da sjednica bude održana u septembru su, praktično, ravni nuli, jer još nije obavljena nijedna pripremna radnja, poput zakazivanja međustranačkog sastanka.

Kako nam je potvrđeno iz izvora u vrhu lokalne vlasti, neće ni biti zakazana uskoro jer skupštinska većina okupljena oko SDS-a i ne postoji!

Inače, aktuelnu skupštinsku većinu predvođenu SDS-om, čine još i PDP, SDA, SPRS i SRS. Međutim, pitanje je da li će u istom sastavu dočekati kraj mandata.

Takođe, upitna je i podrška dosadašnjih koalicionih partnera novoj kandidaturi Vasilija Perića (SDS) za načelnika Ugljevika, koji je na čelu ove opštine još od 2001. godine. Podsjetimo da je novi koalicioni sporazum nedavno potpisalo osam stranaka, među kojima su i dosadašnji partneri Vasilija Perića.

Kako pojašnjava naš izvor, u toku su intenzivni pregovori i ubjeđivanja unutar vladajuće koalicije u Ugljeviku, a ukoliko završe neuspjehom, moguće je da do sjednice neće ni doći sve do samih izbora, koji se održavaju za manje od dva mjeseca.

 

(desavanjaubijeljini)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .