NOVI GLAS

NoviGlas Bijeljina – Vesna Stevanović na čelu “Rotari kluba”, Mladen Petrović primljen u članstvo

Sinoć je u Hotelu “Drina” održano još jedno druženje članova Rotari kluba Bijeljina, s tim da je ovaj put bilo nešto svečanije nego inače. Naime, izvršena je neformalna primopredaja dužnosti na čelu ovog kluba, a Rotarijanci su u svoje redove primili i novog člana. 

Iako je kalendarska rotarijanska godina, prema Statutu, završena još 27. juna, zbog poznate epidemiološke situacije do uobičajene zamjene na čelu kluba došlo je tek sinoć. Nakon primopredaje dužnosti, Vesna Stevanović je postala novi predsjednik Rotari kluba Bijeljina, a na tom mjestu je naslijedila dosadašnjeg predsjednika Zorana Perića. Kako nalažu pomenuti Statut, određen je i “dolazeći predsjednik” – u pitanju je Velibor Maksimović. 

“Današnji datum je nama posebno važan, jer je na današnji dan prošle godine otvorena Rotari česma u Gradskom parku, na koju smo izuzetno ponosni. Bio je to jedan od većih projekata, za koji smo naišli na razumijevanje i od strane Gradske uprave. Takođe, u ovoj godini, koja je zbog epidemije bila drugačija od drugih, donirali i 50.000KM za respiratore i time nastavili tradiciju pomaganja zdravstvenom sektoru u skladu sa našim mogućnostima”, kaže za NoviGlas Vesna Stevanović. 

Međutim, kako je istakla Stevanovićeva, to su samo medijski najvidljivije akcije koje je pokrenuo Rotari klub Bijeljina. U toku ove “radne godine” izvršeno je nekoliko humanitarnih akcija, namijenjenih prije svega porodiljama i đacima, a ostvaren je kontakt i sa brojnim Rotari klubovima iz regiona, ali i širom svijeta.

Nakon zvanične primopredaje dužnosti predsjednika “Rotarijanaca”, Klub je postao jači za jednog novog člana. Naime, u punopravno članstvo Rotari kluba Bijeljina primljen je Mladen Petrović, građevinski inženjer iz Bijeljine, koji se zahvalio kolegama koje su ga preporučili i prihvatili u klub, te izrazio nadu da će svojim aktivnostima doprinijeti napretku Rotari kluba u Bijeljini.

PROČITAJTE JOŠ : 

Po već ustaljenom običaju, nakon formalnog dijela sastanka, uslijedilo je druženje. Sumiranje događaja između dva okupljanja, planiranje novih aktivnosti i, što svi “Rotarijanci” ističu u prvi plan, jačanje prijateljskih veza među članovima.  

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .