NOVI GLAS

Bijeljina – Danas proslava Dana grada, Dodik dobitnik najvišeg priznanja

Bijeljina će danas proslaviti Dan grada nizom manifestacija u čast herojima iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata i Drugog svjetskog rata, te dodjelom priznanja zaslužnima za razvoj lokalne zajednice.

U 10.00 časova u Centru za kulturu gradonačelnik Mićo Mićić prirediće prijem za članove SUBNOR-a, koje njeguje tradiciju iz Narodno-oslobodilačke borbe.

U 11.00 časova će u Gradskom parku biti položeno cvijeće na spomenike narodnim herojima.

Priznanja zaslužnima za razvoj lokalne zajednice biće dodijeljena u 12.00 časova u sjedištu Gradske uprave.

U 18.30 časova na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića biće položeni vijenci na spomenik borcima poginulim u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, a u 18.50 časova u pres-sali Centra za kulturu najavljene su izjave za medije.

Svečana sjednica Skupštine grada biće održana u 19.00 časova u Centru za kulturu, naajvljeno je iz Gradske uprave.

Ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Bijeljine – Povelje grada je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, za izuzetan doprinos razvoju lokalne samouprave i zalaganje za izgradnju vitalnih infrastrukturnih projekata u Bijeljini.

Zlatnom medaljom “Knez Ivo od Semebrije” posthumno će biti nagrađen Đoko Mihajlović, dugogodišnji generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, za nesebičnost i požrtvovanost u humanitarnom radu.

Ovo priznanje će posthumno biti dodijeljeno i za Blagoja Gavrilovića, za ličnu hrabrost i nesebično požrtvovanje u proteklom otadžbinskom ratu, te predan rad u Boračkoj organizaciji.

Zlatnom medaljom “Knez Ivo od Semebrije” biće nagrađeni učesnici humanitarne akcije “Respiratori za Srpsku”, kao i Bolnica “Sveti vračevi” i Dom zdravlja u Bijeljini za izuzetan doprinos i nesebičan rad u vrijeme borbe protiv virusa korona.

Među dobitnicima priznanja su Udruženje veterana “Garda Panteri”, Gradska organizacija porodica zarobljenih, poginulih i nestalih lica iz Bijeljine i niz pojedinaca i firmi zaslužnih za razvoj Bijeljine u različitim oblastima.

 

(srna)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .