NOVI GLAS

Mićić : “Bijeljina primjer saradnje lokalne vlasti sa svojom Republikom!”

Vlada Republike Srpske prenijela je na Grad Bijeljinu akcije Akcionarskog društva „Grad“ koje ima velike mogućnosti razvoja, a vraćanje ovog preduzeća na upravljanje lokalnoj zajednici omogućiće i nastavak razvoja poslovnih zona i stvaranje novih radnih mjesta, zaključeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa potpredsjednikom Vlade Srpske Srebrenkom Golić i ministrom saobraćaja i veza Đorđem Popovićem.

Prvi čovjek Bijeljine istakao je da je Grad danas dobio i pravosnažno rješenje o prenosu vlasništva sa Republike na Grad 6,3 hektara zemljišta duž stare željezničke pruge.

– Na toj dionici počeće gradnja ulice duge oko dva kilometra, sa kružnim tokom ispred zgrade Centra za visoko obrazovanje. Biće izgrađene i pješačka i biciklistička staza, kao i drvored, a ovaj put je značajan po tome što će voditi direktno do nove autobuske stanice, čime će biti smanjene gužve u gradskom jezgru – istakao je Mićić.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući odlukama Vlade Republike Srpske, u Bijeljini je u toku realizacija više projekata koji će život građana Semberije učiniti kvalitetnijim.

– Najvažniji i najveći projekat je izgradnja auto-puta od mosta na graničnom prelazu Rača do Bijeljine i dalje ka Brčkom i Banjaluci. Parcelacija i ugovori u vezi sa eksproprijacijom zemljišta su gotovo završeni, a od 438 predmeta u ovom procesu 403 su već pravosnažna – pojasnio je Mićić.

On je dodao da će uskoro biti završena gasifikacija, projekat vrijedan 20 miliona KM, u okviru kojeg je izgrađeno 320 kilometara primarne i sekundarne mreže gasovoda.

– Nastavljamo sa podizanjem poslovno-industrijskih zona za privlačenje investitora i novo zapošljavanje, a danas su najavljene i nove aktivnosti u saradnji sa resornim ministarstvima – adaptacija zgrade Odjeljenja za prostorno uređenje i Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“ po standardima energetske efikasnosti, za šta je obezbijeđeno 400.000 KM – naglasio je gradonačelnik Bijeljine.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je tokom posjete Bijeljini da ovaj, drugi po veličini grad u Srpskoj, ima razvijen preduzetnički duh i da se od ruralne sredine razvio do regionalnog centra koji ima veliku podršku Republike za dalji napredak.

– Vlada Republike Srpske, ali i Vlada Srbije, ulažu u Bijeljini u brojne velike infrastrukturne projekte važne za dalji razvoj. Ovo je dokaz da svi u Srpskoj treba zajedno da rade na jačanju i razvoju naše Republike, kako bismo budućim generacijama izgradili zdraviji životni ambijent – smatra Golićeva.

Ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović kaže da Bijeljina u pogledu urbanističkih i saobraćajnih rješenja postaje evropski grad, gdje se razmišlja i ekološki osviješteno.

– Bijeljina postaje primjer kako treba da sarađuje lokalna vlast sa svojom Republikom – zaključio je Popović.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, potpredsjednik Vlade Srpske Srebrenka Golić i ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović posjetili su nakon sastanka u Gradskoj upravi gradilište nove autobuske stanice i preduzeće „Megadrvo“.

Prethodnog dana Bijeljinu su posjetili i ambasador Mađarske u BiH Kristijan Poša, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac.

Oni su ovom prilikom razgovarali o razvoju privrede, poljoprivrede i banjsko-zdravstvenog turizma, uz osvrt na iskustva Mađarske prilikom pristupanja Evropskoj Uniji.

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .