NOVI GLAS

U Bijeljini obilježen Dan srpskog jedinstva

Povodom obilježavanja novouspostavljenog zajedničkog praznika Republike Srpske i Srbije – Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave‚ rukovodstvo Grada Bijeljina svečano je ispred zgrade Gradske uprave na jarbol podiglo zastave Republike Srpske. Gradonačelnik Mićo Mićić istakao je da se Bijeljina pridružila obilježavanju ovog značajnog datuma, s ciljem njegovanja nacionalnog jedinstva i prosperiteta.

„ Želimo da u čitavom srpskom korpusu postignemo jedinstvo i da ubuduće obilježavamo ovaj praznik, sa nastojanjem da se nikad više ne dese ratovi i da živimo u okruženju koje će poštovati naš narod, a i mi ostale“ – rekao je Mićić. On je dodao da je cilj srpskog naroda opstanak na ovim prostorima i izgradnja moderne države, koja će svojim građanima omogućiti bolji standard.

Ocjenjujući nikad boljom saradnju Republike Srpske i Srbije, predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević naglasio je da se ona ne ogleda samo kroz obilježavanje važnih datuma iz naše istorije, već i kroz realizaciju kapitalnih projekata, kojima Srbija direktno pomaže Republici Srpskoj .

“Nema lokalne zajednice u Srpskoj koja nije osjetila tu pomoć. Neizmjerno sam zahvalan Srbiji, jer je u Bijeljinu usmjerila možda i najviše investicija. Jedna od najvažnijih svakako jeste izgradnja auto-puta, koji će povezati Banjaluku i Beograd”- kazao je Đurđević.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da zajednički praznuju 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na dan kada je prije 102 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .