NOVI GLAS

Bijeljina – Mićo Mićić pozvao Srbe na opšte jedinstvo

Podizanjem zastave Republike Srpske na jarbolu u gradskom centru Bijeljina se pridružila obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, uz poziv gradonačelnika Miće Mićića na jedinstvo u čitavom srpskom korpusu.

“Cilj nam je da u čitavom srpskom korpusu napravimo jedinstvo i da budemo jedinstveni u želji i nastojanju da se ne dese više ratovi, da živimo u okruženju koje će poštovati srpski narod, gdje ćemo i mi poštovati sve druge”, rekao je Mićić.

Ističući značaj očuvanja nacionalnog identita, on je kao zajednički cilj istakao prosperitet u modernoj državi, sa što višim standardom građana.

Zastave Republike su na jarbol podigli i zamjenik gradonačelnika Marko Mihajlović i predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Đurđević je ocijenio da saradnja Republike Srpske i Srbije nikad nije bila bolja.

“To se ogleda ne samo kroz obilježavanje važnih datuma iz naše istorije, značajnih manifestacija koje slavimo zajedno, nego i kroz mnoge investicione projekte kojima Srbija direktno pomaže Republici Srpskoj i svaka lokalna zajednica u Srpskoj je to osjetila”, rekao je on.

Prema riječima Đurđevića, nema lokalne zajednice u Srpskoj u kojoj Srbija nije uradila neki investicioni projekat. On je izrazio zahvalnost što je Bijeljina jedan od gradova koja je dobila mnogo takvih investicija.

“Jedna od najvažnijih stvari koje radimo zajedno je autoput koji će povezati srpske prijestonice Banjaluku i Beograd i ima mnogo stvari u budućnosti kojima se radujemo zajedno”, istakao je Đurđević.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI