NOVI GLAS

Kako da zamaglite svoju kuću na Google Street View

Google Street View nudi pogled u svijet, ma koliko bizarno ili intimno to izgledalo. Taj prozor vodi i do vašeg doma. Srećom, postoji rješenje.

Konkretno, možete tražiti da Google trajno zamagli prikaz vaše kuće – tu će ostati samo “blurovan” trag. Čitav proces je iznenađujuće lak.

Bilo da ne želite da vam neka određena osoba pronađe zgradu, ili da generalno cijenite privatnost i prosto ne mislite da je baš potrebno da Google indeksira i digitalizuje fotografije vašeg doma, evo šta da uradite.

1. Idite na Google Maps i unesite svoju kućnu adresu

2. Uđite u režim Street View povlačenjem male žute ikone u obliku čovjeka, koja se nalazi u donjem desnom uglu ekrana, na mapu

3. Kada vidite svoju kuću, odaberite “Report a problem” u donjem desnom uglu ekrana

4. Centrirajte svoj dom u crveni okvir i u polju “Request blurring” izaberite “My home”

5. U priloženo polje napišite zašto želite da se slika zamuti (na primjer brine vas bezbjednost)

6. Unesite svoju e-mail adresu i kliknite “Send”

Važno je da budete sigurni da je to ono što želite. Google vas upozorava da, kada jednom zamuti vašu kuću na Street View, to je trajno. Kada pošaljete ovaj zahtjev, trebalo bi da piše “reviewing the image you reported and will email you when your request is resolved”.

Može da se desi eventualno da vas Google kontaktira kako biste precizirali šta tačno želite da bude zamućeno, i to je to.

 

 

(b92)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .