NOVI GLAS

Televizije iz Srbije zabranile Jadranku Barjaktarević

Nakon što je izazvala skandal kada je na nastupu u Podgorici pjevala “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije”, nekoliko televizija u Srbiji sa nacionalnom frekvencijom odlučilo je da zatvori vrata pjevačici Jadranki Barjaktarović.

Pjevačica je, kako piše “Informer”, nakon ovog poteza zabranjena na televizijama RTS, Pink, Prva i Happy.

– Televizija Pink osuđuje antisrpsko ponašanje Jadranke Barjaktarović. Ona je za našu izdavačku kuću izdala samo jednu pjesmu, ali na našoj televiziji više neće moći da se reklamira – stoji u saopštenju Pink televizije.

Javni servis Srbije je, takođe donio ovu odluku.

– RTS će uvijek biti kuća za umjetnike koji su svojom muzikom i stavovima u javnoj sferi primjer čovjekoljublja. Muzika treba da nas zbližava, a ne da nas dijeli. Nastup Jadranke Barjaktarović više je bio, kao što kaže njena pjesma, njena noć, a ne njena zora – rekla je za pomenuti list urednica zabavnog programa RTS Olivera Kovačević.

Urednik Happy televizije Milomir Marić “ne vidi svrhu” njenog pojavljivanja na ovoj televiziji:

– Ona ni ranije nije gostovala kod nas na televiziji, pa tek sad ne znam što bismo je zvali.

Sa Prve televizije takođe poručuju da u njihovoj programskoj šemi nema mjesta za pjevačicu.

– Vrata naše kuće uvijek su otvorena za sve umjetnike koji, bilo pjesmom šalju prave poruke, prije svega mira i saradnje. Svaka suprotna poruka, ideja ili gest, sigurno zatvara vrata – naveli su oni.

Podsjetimo, Jadranka Barjaktarović našla se na meti osuda zbog nastupa u Podgorici, kada je pjesmu Mitra Mirića “Ne može nam niko ništa” otpevjala sa izmijenjenim tekstom, pa se holom gdje je nastupala orilo “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije”.

Pjevačica se tim povodom oglasila za Blic i istakla da joj je mnogo teško zbog svega što se dogodilo, te da, kako tvrdi, nije imala loše namjere.

– Sama sam pala, sama se ubila. Jako mi je žao zbog cijele situacije, otkako se to desilo nisam pri sebi i ne osjećam se uopšte dobro. Pijem lijekove da se smirim. Ja imam toliko prijatelja u Srbiji, da nikako ne bih mogla da išta loše za njih kažem. Teško mi je ne znam gdje sam, nažalost sad nema nazad. Ja nisam ničija, ja ne pjevam nikome, ja pjevam samo za narod. Nadam se da će jednog dana proći sve ovo – rekla je Jadranka.

 

(blic)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .