NOVI GLAS

Bijeljina – Dr Aleksandar Stevanović : Uz trud i odricanje dostiže svoj životni san

Mladi ljekar, doktor Aleksandar Stevanović, rođen je u Bijeljini 1989. godine. Odrastao je u Crnjelovu, a nakon završene osnovne škole u ovom semberskom selu i bijeljinske Gimnazije, u 2008. godini upisao je Medicinski fakultet u Novom Sadu.

Fakultet je uspješno završio početkom 2015. godine. Stevanović je prvi posao dobio u Domu zdravlja u Bijeljini, u Službi porodične medicine, nakon toga je radio i u Službi hitne medicinske pomoći, gdje je proveo nepune tri godine.

“Stekao sam neka značajna iskustva, kada je struka i praksa u pitanju. Tu sam stekao i neophodnu sigurnost u radu. Početkom 2018. godine iskoristio sam priliku da pređem u bijeljinsku bolnicu, gdje sam dobio specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva. Tu sam, na neki način, pronašao i svoj profesionalni životni put, jer sam na pragu profesionalne karijere koju sam i želio ostvariti u životu. Jedna od mojih prvih želja, kada sam upisao medicinu, bila je ginekologija. Rađanje novog života je svijetla tačka u našoj profesiji, tako da sebe u budućnosti vidim kao jednog dobrog ljekara u oblasti ginekologije. Po prirodi sam uporan, ambiciozan, pozitivno tvrdoglav, kada je u pitanju napredovanje u karijeri“, kaže iskreno mladi ljekar Aleksandar Stevanović.

Ako štitimo sebe, štitimo i druge

Stevanović kaže da nije zanemario ni onu drugu, porodičnu stranu života. Oženjen je, u prošloj godini je postao i ponosni tata, sada već desetomjesečne djevojčice. Supruga mu je profesor geografije i radi u školi.

– Moje školovanje je zahtijevalo puno truda, rada, znoja i odricanja. Potičem iz porodice koja živi na selu. Roditelji se bave poljoprivredom. Školovanje je predstavljalo ogroman teret, kako za njih, tako i za mene. Prošao sam trnovit put, ali, danas nosim samo lijepe uspomene iz Novog Sada i studentskih dana. Dio specijalističkog staža ću provesti u Bijeljini, oko tri godine, nakon čega ću dvije godine provesti u Banja Luci, na specijalizaciji. Sticajem okolnosti, našli smo se u metežu koji je izazvala pandemija virusa korona. Čast mi je što sam, zajedno sa svojim kolegama pomogao, koliko sam znao i umio, u odbrani od ove pošasti. Uvijek moramo poći od sebe. Ukoliko štitimo sebe, zaštitićemo i druge. Treba razvijati svijest o poštovanju propisanih mjera, jer na taj način smanjujemo rizik od oboljevanja i inficiranja. Virus pogađa slabiju populaciju, starije ljude, imuno kompromitovane. Iako smo zdravi, ne treba dozvoliti da budemo uzrok nečije patnje, odnosno prenosioci bolesti.

Ostajem ovdje

Stevanović kaže da je tokom studija imao priliku da planira odlazak u inostranstvo, ali je, prije svega, zbog ljubavi prema Semberiji i ljudima koji ovdje žive, odlučio da se vrati u Bijeljinu.

Ideja mladosti

“Član sam Pokreta Uspješna Srpska od njenog osnivanja, od 2016. godine do danas. Privukla me i još me vodi ideja mladosti, pokretačke snage, želja za promjenama u društvu. Od Bijeljine, koja je prelijep grad, zbog geografskog položaja i ljudi koji ovdje žive, želimo izgraditi još bolje mjesto za život, za buduće generacije. Želimo zadržati ljude na ovim prostorima, a to je moguće samo uz stvaranje još boljih životnih uslova. Na predstojećim lokalnim izborima pojaviću se sa još četvoro kolega na odborničkoj listi SNSD-a, jer naša stranka, Pokret Uspješna Srpska, ima potpisan sporazum o saradnji sa SNSD-om“, ističe doktor Aleksandar Stevanović.

 

(semberija.info)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .