NOVI GLAS

Sudija otkrio zašto nije bilo prostora za “pomilovanje” Đokovića

Diskvalifikacija prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića sa US opena i dalje je top tema u sportu, a sada se oglasio Seren Frimel glavni sudija turnira.

Poslije zvaničnog saopštenja US Opena, došlo je do novih detalja. Podsećanja radi, prva je “presjekla” Oreli Turt kao glavni sudija, a onda je došlo do konsultacija sa supervizorom Andreasom Eljijem i Frimelom.

“Na kraju, za svako kršenje pravila postoji neki izuzetak ili diskreciono pravo, ali u ovom slučaju, mislim da nije bilo nikakve šanse da dođe do bilo kakve drugačije odluke osim diskvalifikacije Novaka. Zato što su činjenice bile jasne, vidljive, linijski sudija je direktno pogođen i Novak je bio ljut. Nepromišljeno je udario loptu, bijesno uzvraćajući i uzimajući sve u obzir, nije bilo prostora za diskreciju”, izjavio je Frimel.

On je sve vrijeme bio u sudijskoj kancelariji, i došao je da se uputi u sve detalje kako bi donio konačno odluku.

“Činjenice su bile utvrđene i onda sam razgovarao sa Novakom Đokovićem, dao sam mu šansu da iznese svoj ugao”, rekao je Frimel.

Frimel je otkrio da je Đoković tokom rasprave tvrdio da ne bi trebalo da bude diskvalifikovan. Međutim, priznao je da je u izlivu bijesa udario loptu.

“Njegov ugao je bio da nije namjerno pogodio linijskog sudiju. Rekao je ‘da, bio sam ljut, udario sam lopticu i pogodio linijskog sudiju, činjenice su vrlo jasne. Ali to nije bila moja namjera, nisam to uradio namjerno. Dakle, ne bi trebalo da budem suspendovan zbog ovoga’. Svi smo se usaglasili da to nije učinio namjerno. Ali činjenice su i dalje da je pogodio linijskog sudiju i da je linijski sudija očigledno bio povrijeđen”, rekao je Frimel.

 

 

 

(telegraf)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .