NOVI GLAS

Jeziv snimak stotina migranata koji napuštaju kamp u Velikoj Kladuši (VIDEO)

Nakon što je Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog Kantona, najavio prošle sedmice da će u narednih 10 do 15 dana prihvatni kampovi za migrante “Bira” u Bihaću i “Miral” u Velikoj Kladuši biti zatvoreni, stotine migranata se posljednjih dana pakuje i napušta kampove prije njihovog zvaničnog zatvaranja.

Kada je u pitanju zabrana prevoza i prodaje karata migrantima ona ostaje na snazi. Donijeli smo i odluku o izmještanju maloljetnika iz „Bire“ i „Mirala“ u druge kampove za smještaj ovakvih grupa. Ova operativna grupa je zadužila Ministarstvo zdravstva USK da iskoordiniše sve radnje na njihovom izmještanju iz kampova USK. Donijeli smo takođe važnu odluku da nijedan migrant više ne može ući u naš kanton, tj. drugi naš zaključak je i to da nema novih prijema u „Biri“ i „Miralu“ – kazao je premijer Ružnić.

Video koji je objavljen na društvenim mrežama, dokazuje da migranti masovno napuštaju kamp jer im udaljavanje od granice s Hrvatskom nikako ne ide u prilog.

Takođe, evidentno je da zatvaranje kampova neće riješiti migrantsku krizu u USK, nego će migranti i dalje tumarati ulicama, šumama, napuštenim objektima u ovom kantonu, piše Avaz.

 

 

 

(srpskainfo)

 

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .