NOVI GLAS

Bijeljina – Opozicija nudi kandidaturu poznatom bijeljinskom advokatu, sutra ključni sastanak!?

Sutra u Bijeljinu dolazi delegacija iz vrha stranaka SDS i PDP, kako bi poznatom advokatu iz Bijeljine Miodragu Stojanoviću ponudila kandidaturu za gradonačelnika ispred opozicionih stranaka, piše portal Dešavanja u Bijeljini. 

Stojanović je javnosti poznat kao bivši sudija i advokat u nekoliko zvučnih procesa, a već dugo slovi i za jednog od viđenijih advokata u Haškom tribunalu, u kojem je bio i u timu odbrane generala Ratka Mladića.

Kako prenosi portal Dešavanja u Bijeljini, Stojanović je potvrdio da je najavljen dolazak delegacije opozicionih stranaka, ali nije želio otkrivati više detalja. Kako je rekao, o temi sastanka i njegovoj eventualnoj odluci ukoliko mu kandidatura bude ponuđena, nije se izjašnjavao. O svemu će iznijeti svoj stav tek nakon sastanka, kada se i on bude upoznao sa temama o kojima će razgovarati, rekao je Stojanović za Dešavanja u Bijeljini.

Prema koalicionom dogovoru opozicionih stranaka SDS i PDP, kandidatura za gradonačelnika Bijeljine pripala je SDS-u, iako je lider bijeljinskog PDP-a, uz uvažavanje činjenice da odluka pripada partnerima, više puta javno govorio da je njegovo mišnjenje da je nestranački kandidat najbolja opcija za opoziciju u Bijeljini. 

Stojanović slovi za uglednog čovjeka, sa bogatom biografijom i uspješnom karijerom, a njegova eventualna kandidatura bila bi još jedno u nizu velikih iznenađenja u politički burnoj 2020. godini. Već mjesecima se po kuloarima nagađa o opozicionom kandidatu koji će “izači na crtu” Mićiću, ali se još niko nije pokazao kao ozbiljan kandidat.

Kandidaturu je svojevremeno najavio i Zlatko Maksimović, međutim sva je prilika da je od nje odustao nakon imenovanja na čelo Bolnice “Sveti Vračevi”. Potom je javnost spekulisala o Mladenu Krstajiću,  ljutom Mićićevom protivniku, kao mogućem protivkandidatu. Krstajić je potvrdio da ima takve ambicije, ali ništa tim povodom nije uradio. Jedna od opcija je i novi predsjednik bijeljinskog SDS-a, narodni poslanik Tomica Stojanović, međutim ni on za sada ne djeluje kao da bi rado ušao u trku sa aktuelnim gradonačelnikom. Prije mjesec dana, gradom se pronio glas da je kandidatura ponuđena jednom od viđenijih bijeljinskih bankara, koji je, ipak, nije prihvatio. 

Da li će Stojanović biti voljan da bude protivkandidat Mići Mićiću ispred stranaka opozicije znaće se u narednim danima, ali vremena i nije ostalo baš mnogo. Krajnji rok za predaju lista je sljedeći utorak, a iz opozicije najavljuju da će ime svog kandidata javno saopštiti do kraja ove sedmice.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .