NOVI GLAS

Održan tehnički seminar za trenere u organizaciji Taekwondo saveza i OK BiH

U organizaciji Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, kroz program Olimpijske solidarnosti održan je tehnički seminar za trenere u Taekwondou.

Pandemija Covid-19 zaustavila je brojne sportske manifestacije i takmičenja, ali su iz Taekwondo saveza pronašli način za održavanje ovog seminara.

Prilagođeni epidemiološkoj situaciji i preporukama nadležnih u vezi sa pandemijom seminaru je prisustvovalo 50 trenera koji su kroz dva dana slušali online predavanja i kroz praktične primjere unaprijeđivali svoje znanje.

Uvodnu riječ samom događaju dao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH, g. Said Fazlagić, dok su kroz dva dana treneri slušali online predavanja Dragana Jovića, sportskog psihologa dr. Marije Pavlović, nutricioniste Monike Varga, Nebojše Šakića, dok je praktični dio vodio trener reprezentacije Haris Husić.

Predsjednik Taekwondo saveza BiH g. August Orlović, član Izvršnog odbora g. Samir Šarić i generalni sekretar saveza Vedran Ćubela, zajednički su istakli kako je Taekwondo savez BiH i u teškim danima za sport pronašao način za održavanje aktivnosti, te da će se u buduće prilagođavati uslovima i pokušati olaškati rad svojim klubovima i takmičarima.

Čitav događaj realizovan je kroz program Olimpijske solidarnosti i pomoć Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine čiji je predsjednik, prof. dr. Izet Rađo dao završnu riječ i uz pridržavanje mjera nadležnih dodjelio certifikate učesnicima.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH kazao je kako je Taekwondo savez BiH svojim liderstvom odličan primjer i da će se u budućnosti najuspješnijim pokazivati savezi koji se, poštujući preporuke i pravila, ne plaše i rade na poboljšanju svih segmenata sporta.

 

(hayat.ba)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .