NOVI GLAS

Samo u Bosni – Na prodaju minsko polje, cijena vrlo povoljna!

Stečajni upravnik u preduzeću „GIK Brod“ iz Broda raspisao je licitaciju za prodaju više od 100.000 kvadrata zemljišta na lokalitetu „Barica“ u ovoj lokalnoj zajednici.

Početna cijena po kvadratnom metru je veoma povoljnih 0,42 konvertabilnih maraka s tim što zainteresovani kupci treba da imaju u vidu da su susjedne parcele minirane, te da postoji velika vjerovatnoća i da je dio zemljišta koji se prodaje pod ubojitim sredstvima.

„Predmet nadmetanja je neplodno zemljište ukupne površine 105.446 kvadratnih metara. Dio zemljišta je je trenutno nepristupačan zbog sumnje na eventualno postojanje neeksplodiranih ubojitih sredstava“, navodi se u javnom pozivu.

Ponude se mogu podnositi do 1. septembra, a kako se navodi u oglasu, razgledanje imovine se može izvršiti svaki radni dan.

Stečajni upravnik Snežana Popović, pojašnjava za portal „Kapital“ da su je predstavnici Civilne zaštite iz Broda obavijestili o opasnostima koje vrebaju na lokalitetu na kojem je i zemljište koje se prodaje, zbog čega je odlučila da o tome obavijesti i potencijalne kupce.

„U Civilnoj zaštiti su sigurni da na susjednim parcelama postoje ubojita sredstva koja nisu uklonjena, a kako su rekli postoji sumnja da je isti slučaj i na našoj. Radi sigurnosti sam to navela u oglasu, a prema nekim tvrdnjama prije desetak godina se tu desio nesretan slučaj kada je jedan radnik iz elektro distribucije stradao“, kazala je Popovićeva.

Prema njenim riječima, ona je od Civilne zaštite dobila skice na kojima su ucrtane sumnjive površine.

GIK Brod je bilo građevinsko preduzeće koje se bavilo i niskogradnjom i visokogradnjom, a u stečaj je otišlo 2015. godine.

Inače, ovo nije prvi put da se zemljište pokušava prodati. Na licitaciji u decembru prošle godine nije bilo zainteresovanih kupaca. Tada nije bilo nikakvog upozorenja u vezi neeksplodiranih ubojitih sredstava.

 

(sputnik/capital.ba)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .