NOVI GLAS

Licitacija za pamćene – Licitirali zemlju u Bileći, stigli do 20 MILIJARDI MARAKA!

Količina novca koja je jutros potrošena u Bileći tokom licitacije za kupovinu opštinskog zemljišta dosegla je naselućene razmjere.

Naime, za zemljište u Čepelici Risto Milenić iz Bileće ponudio je 20 milijardi i 100 maraka i tako je njegova ponuda bila posljednja u nadmetanju za prodaju opštinskog zemljišta.

Kako piše Avaz, Milenić koji je vlasnik splava i restorana, riješen da kupi opštinsku zemlju na licitaciji, ponudio čak 20 milijardi maraka. Iako novac neće uplatiti niti zemlju tako lako dobiti, osigurao je da makar neko drugi ne uzme ono što smatra svojim.

Prije Milenićevih 20 milijardi i 100 maraka, Marko Zvijer ponudio je tričavih 20 milijardi maraka.

Početna cijena zemljišta bila je 2.018 maraka. Za učešće na licitaciji prijavile su se četiri osobe – Risto Milenić, Branislav Babić, Marko Zvijer i Željko Vujović.

Ponude su se nizale, a nakon što su Babić i Vujović odustali, predsjednik komisije uputio je i 26. poziv za dostavljanje ponuda. Nakon što je Zvijer licitirao na 20 milijardi, u sljedećem pozivu Milenić je na tu ponudu dodao još sto maraka, nakon čega je Zvijer, ipak, odustao.

Zemljište koje je u opštinskoj svojini, ustvari je dio zemljišta oko restorana koji je u vlasništvu Riste Milenića. Stoga su objekt i zemljište uz objekt izuzeti od prodaje, a predmet prodaje je okolno zemljište.

Jasno je da ovaj novac neće biti uplaćen te da od jutrošnje licitacije nema ništa. Opština će čekati desetak dana, a ukoliko uplate ne bude, licitacija i zvanično nije uspjela, a Milenić će ostati bez kaucije od 200 maraka.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove u Opštini Bileća Radenko Popara o licitaciji ne zna mnogo.

 

(glassrpske)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .