NOVI GLAS

Bijeljina – Bolnica dobija 260.000 KM za proširenje kapaciteta kovid – bolnice

Bijeljinska bolnica dobiće 260 000 KM za proširenje kapaciteta kovid bolnice, rečeno je juče nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

Naime, iz budžetske rezerve grada Bijeljine biće usmjereno 200 000 KM na račun bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini, najavio je prvi čovjek Bijeljine Mićo Mićić.

“Uz to, još 60 000 KM biće usmjereno sa računa Crvenog krsta, od novca iz akcije “Respirator za Srpsku”, kako bi se proširila bolnica. Od 654 000KM, koliko je potrebno za proširenje mi ćemo obezbijediti gotovo 40% sredstava”, rekao je Mićić.

U kovid bolnici došlo je do blage stabilizacije stanja, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove dr Zlatko Maksimović. Tokom posljednja 24 časa registrovano je sedam novih slučajeva, ali procenat zaraženih u odnosu na testirane je i dalje visok, rečeno je iz bolnice.

“Trenutno su hospitalizovana 33 bolesnika u kovid bolnici. Došlo je do blage stabilizacije. Kada to kažem, mislim da nije gore nego ranije, ali povoda i razloga za opuštanje nema. Pet bolesnika je na respiratoru, od kojih su dva starija. Svi oni su životno ugroženi. Stanje je i dalje teško”, rekao je Maksimović.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .