NOVI GLAS

NoviGlas provjerava – Gdje se u Bijeljini vrše testiranja na koronu i koliko košta test?

Od početka ove sedmice u Semberiji, ali i ostatku Srpske, omogućeno je komercijalno testiranje za sve građane. NoviGlas je provjerio, gdje se možete testirati i koliko košta test?

Kako je za NoviGlas potvrđeno iz bijeljinske bolnice “Sveti vračevi”, u ovoj zdravstvenoj ustanovi vrše se komercijalna PCR testiranja, koja su za sada najpouzdanija u dijagnostici korona virusa.

„Može se testirati. Mi imamo profesora dr Nikolu Tanića. Uz to, jedna od dvije zaražene doktorke se  vratila na posao. Napravili smo organizaciju da će testiranja u bolnici od sada biti obavljana i vikendom“, rekao je direktor bolnice Dr Zlatko Maksimović.

Kako je ranije rečeno iz laboratorije, cijena ovog komercijalnog testa je 149, 90 KM.

Testiranja na korona virus vrše i privatne zdravstvene ustanove u Bijeljini. U ZUSC “Kuća zdravlja”, gdje se rade serološki testovi, kažu da interesovanje raste iz dana u dan.

“Serološki test se vrši u svrhu dijagnostikovanja da li je osoba preležala korona virus ili je bila u kontaktu sa zaraženim. Cijena testa je 31 KM, materijal se uzorkuje u ranim jutarnjim časovima, između sedam i devet, a pacijenti rezultate dobijaju isti dan”, rečeno je za NoviGlas u “Kući zdravlja”

Serološki test možete uraditi i u Specijalističko – zdravstvenom centru “S Medico”, odakle su pojasnili šta zapravo pokazuje ovo testiranje.

“Cijena jednog serološkog testa na antitijela, takozvanog “brzog testa” kod nas je 35 KM. Ovaj test pokazuje prisustvo antitijela – IgM ili IgG. Ako pokaže da su antittijela IgG pozitivna, to znači da je osoba bila u kontaktu sa zarazom i da je preboljela sa ili bez simptoma”, rečeno je za NoviGlas u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .