NOVI GLAS

Najveći rimski fudbalski klub prodat amerikancima za 700 miliona dolara

Italijanski fudbalski klub Roma prodat je američkom poslovnom konzorcijumu “Friedkin Group” za 591 milion evra (oko 700 miliona dolara).

U saopštenju iz Rome navedeno je kako je klub sklopio dogovor s “The Friedkin Group” u vezi s prodajom, a transakcija bi trebalo da iznosi 591 milion evra.

“Zadovoljstvo mi je što mogu potvrditi da smo postigli dogovor s ‘The Friedkin Group’ o prodaji AS Roma”, rekao je predsjednik italijanskog kluba Džim Palota.

Palota je dodao da su strane potpisale ugovore i da će raditi na dovršenju pravnog postupka u narednim danima.

“Svi iz ‘Friedkin’ grupe smo srećni što smo preduzeli korake da postanemo dio ovog grada i kluba. Radujemo se što ćemo zatvoriti kupovinu i što je moguće prije ući u porodicu AS Roma”, rekao je predsjednik Uprave “The Friedkin Group” Dan Friedkin.

“Friedkin grupa” je privatni poslovni i investicijski konzorcijum sa sjedištem u Hjustonu u Teksasu i jedan je od najvećih svjetskih nezavisnih distributera “Toyote”. Grupa takođe ulaže u luksuzna odmarališta.

Prema poslovnom časopisu Forbes, bogatstvo američkog biznismena Dana Friedkina (55) procjenjuje se na 4,1 milijardu dolara.

Jedan od popularnih fudbalskih klubova u Evropi, Roma je tri puta osvajala titulu italijanske Serie A 1942, 1983. i 2001. godine, kao i devet naslova italijanskog kupa, posljednji 2008.

 

(anadolija)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .