NOVI GLAS

Boško je pokušao da ljetuje u Srbiji i bijesan je: Nikako ne pravite moju grešku

Boško Đokić (30) iz Beograda na vrijeme se spremio za to da će odmor zbog situacije sa korona virusom provesti u Srbiji. Da iskoristimo žargon kojem smo izloženi od marta – preduzeo je sve preporučene mjere. Čak tri puta je rezervisao smještaj. Ono što je od njegovog odmora ostalo sve je – samo ne lijep provod.

Đokić je za “Blic” podijelio svoje iskustvo koje prenosimo od riječi do riječi.

Tri pokušaja “turizma” u Srbiji u prethodnih mjesec dana:

Zaovine – nađemo smještaj preko Airbnb, pošaljem zahtjev za bukiranje, stiže mi poruka “broj telefona slovima”, zovem vlasnika “e brate ajde molim te da zaobiđemo Airbnb mnogo mi uzimaju kada dižem novac, smanjiću ti cenu itd…”. Prihvatim jer je vrlo teško naći normalan smeštaj a da prima pse.

Nedelju dana prije dolaska a mjesec dana nakon rezervacije dobijam poziv “e brate zaje*o sam, izvini molim te, već je jedna žena rezervisala mesec dana prije tebe baš te termine, molim te izvini, evo sad ću da ti nađem nekog drugog”.

Ne želim da mi ti, prijatelju, ništa nalaziš.

Zlatibor – rezervišem preko Bukinga smeštaj, stiže mi posle sat vremena poruka “moraćemo da odbijemo, nema ko da vas primi tad za taj apartman, evo vam broj vlasnice možda ima neki drugi”.

Trebalo je da dođemo u petak u 21h… Kako se baviš turizmom ako nema ko da ti sačeka goste?!?!

Drina – bukiram preko Airbnb, automatski se prihvati rezervacija, nakon 2 minuta mi piše vlasnik “ne znam kako ste bukirali, ali baš prije 15 min je neko drugi ovo bukirao preko druge platforme, baš vaše datume…”

Ok cancel i refundiraj mi da dobijem cijeli iznos.

“E jao pa neće nešto ne da Airbnb hehe prevaranti, traže mi da ih zovem, aj’ probaj ti, ja sam ovdje nov, mogu da ti refundiram kad mi oni uplate novac, full iznos 80e (full iznos je 95e), oni tu uzmu nekih 10e ali da se ne zaje*avamo oko toga…”

Uz to još par prijedloga da se čujemo i riješimo jer airbnb budale hehe ne radi im broj…

Iskreno se nadam, da će vam svima koji ste abnormalno podigli cene i riješili da masno zaradite od ovog s*anja, doći na naplatu ova bahatost, bezobrazluk i neprofesionalnost”,, poručio je bijesni Beograđanin.

Boško nije jedini sa ovakvim iskustvom. Kuće za odmor po Srbiji digle su cijene i po nekoliko hiljada evra, a komentari sa društvenih mreža su urnebesni.

 

(blic)

POSTANIMO PRIJATELJI