NOVI GLAS

U loparskim mjesnim zajednicama obilježen Ilindan (FOTO)

U Hramu Svetog proroka Ilije u Mrtvici služena je liturgija, slomljen slavski kolač i osvještano žito. Na Svetog Iliju, slavu crkve, se tradicionalno služi i parastos za poginule borce Vojske Republike Srpske iz ove mjesne zajednice.

U mjesnoj zajednici Kozjak na Ilindan se održavaju Kozjački susreti, ali ove godine zbog epidemioloških mjera manifestacija je otkazna i održan je samo parastos za poginule borce u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu iz ove mjesne zajednice.

„Mjesna zajednica Kozjak se intenzivno razvija na području naše opštine, kada je u pitanju osnovna infrastruktura, praktično zadnjih desetak godina Kozjak je promijenio svoj izgled na bolje, a izgrađen je i spomenik, kao sjećanje i dug prema borcima iz ove mjesne zajednice koji su položili svoje živote za Republiku Srpsku“ – rekao je načelnik Lopara Rado Savić.

Kod spomenika u Mrtvici i Kozjaku članovi porodica poginulih i saborci, delegacija opštinske boračke organizacije i opštinske vlasti Lopara položile su vijence i cvijeće.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI