NOVI GLAS

Bijeljina – Studenti Pravnog fakulteta na praksi u Gradskoj upravi

Od 10. do 21. avgusta, Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizuje studentsku praksu u Gradskoj upravi Grada Bijeljina.

Praksa se organizuje u okviru realizacije projekta dualnog obrazovanja, čiji je učesnik Univerzitet u Istočnom Sarajevu. Organizovanje studentske prakse rezultat je napora Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Pravnog i drugih fakulteta da pruže mogućnost studentima da prođu praksu u trajanju od dvije radne sedmice.

Program studentske prakse za studente prava osmislio je Pravni fakultet, a svrha je upoznavanje studenata sa načinom funkcionisanja jedinica lokalne samouprave. Tokom deset radnih dana, studenti će se upoznati sa načinom rada kabineta Gradonačelnika, Skupštine grada, klubova odbornika u Skupštini grada i odjeljenja Gradske uprave.

Posebna pažnja biće posvećena donošenju i izvršavanju Statuta Grada Bijeljina, odluka, budžeta i drugih pravnih akata. Studenti će moći da se upoznaju sa sadržinom pravnih akata koje donose organi Grada Bijeljina, postupkom njihovog donošenja i izvršavanja, kao i sa radom različitih službi.

Praksu će pohađati pet studenata prvog ciklusa studija Pravnog fakulteta.

Zainteresovani studenti treba da se prijave od 1. do 5. avgusta, do 16:00 časova, na elektronsku adresu: goran.markovic@pravni.ues.rs.ba.

Pored imena i prezimena, studenti treba da dostave sljedeće podatke: broj položenih ispita i prosječna ocjena u dosadašnjem toku studija.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .