NOVI GLAS

Apel iz bijeljinske bolnice – Od Kriznog štaba traže poštovanje mjera zaštite!

U Kovid bolnici u Bijeljini do 9 časova hospitalizovano je 36 bolesnika, od kojih je pet na respiratorima, dva bolesnika su starije životne dobi. Svih pet bolesnika je sa izrazito teškom kliničkom slikom i životno su ugroženi, saopšteno je iz JZU bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini.

“Većina hospitalizovanih se nalazi na stalnoj kiseoničkoj terapiji. Stanje u Kovid bolnici je teško s obzirom da se povećava broj bolesnika sa izrazito teškom kliničkom slikom”, dodaje se u saopštenju.

Od posljednjeg epidemiološkog izvještaja u Bijeljini je devet pozitivnih na virus korona, što predstavlja i dalje visok procenat od broja testiranih, 20 odsto, saopšteno je na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

Iz bolnice naglašavaju da je neophodno da građani shvate da je u ovom momentu najvažnije da se pridržavaju svih propisanih obavezujućih mjera, ali i da poštuju sve preporučene mjere!

“O poštovanju propisanih epidemioloških mjera u telefonskoj komunikaciji sa direktorom UKC RS dr Vladom Džajićem, v.d. direktor Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović je naglasio da je izvjestio Štab za vanredne situacije u Bijeljini, da se propisane mjere ne poštuju u obimu koji je neophodan za stavljanje epidemiološke situacije pod kontrolu”, ističe se u saopštenju i dodaje:

“Dr Maksimović je pohvalio sve zdravstvene radnike na požrtvovanom i predanom radu u borbi protiv virusa korona i naglasio da će teret koji već mjesecima nosi ova profesija postati u jednom trenutku pretežak ukoliko cijela zajednica ne shvati ozbiljnost situacije Od odgovornosti svakog pojedinca zavisi funkcionisanje zdravstvenog sistema, jasan je stav svih zdravstvenih radnika”.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .