NOVI GLAS

NoviGlas – Bijeljinac koji oblači poznate: Saša je dio poznatog dizajnerskog dvojca (FOTO)

Modni brend “Mates” sve je prepoznatljiviji na modnom nebu Srbije, ali i šire. Iza njega stoje dva mlada dizajnera Marko Ilijev i Saša Stević. Ono što manje ljudi zna jeste da je jedan od članova ovog dvojca Bijeljinac.

Saša Stević iz Bijeljine sa svojim kolegom sa fakulteta 2013 godine kreirao je brend “Mates”.

“Sašina ljubav prema kostimima i Markova preferencija ka minimalizmu pokazala se neočekivano dobrom kombinacijom. Originalna zamisao je bila povezati visoku modu i svakodnevni stil”, opis je koji najbolje dočarava ovaj dizajnerski dvojac.

Tokom svoje karijere predstavljali su modele na Nedjeljama mode u Srbiji i regionu, a njihove kreacije krasile su i stranice brojnih modnih časopisa.

Kako je u jednom od ranijih intervjua za modni časopis Wannabe rekao Saša, modu je zavolio od djetinjstva.

“Sa modom sam u ljubavi još od prvih crteža koje sam napravio kao mališan u vrtiću. Nije bilo premišljanja o tome šta ću biti kada porastem (smijeh)”, rekao je tada Saša.

Saša je upisao Fakultet za tekstil, modu i marketing  u Beogradu, a ideja da baš sa Markom osnuje brend došla je tokom prve vježbe na fakultetu.

“Apsolutno smo različitih karaktera ali, moram priznati, nevjerovatno je koliko naše ideje ukrštanjem daju izvanredna rješenja”, kaže Saša čija je najveća inspiracija film. 

Omiljeni dizajneri ovog mladog Bijeljinca su Christian Lacroix i Alexander McQueen.

“Modu doživljavam kao kombinaciju svih umjetnosti koju svako interpretira na sebi svojstven način”, kaže Saša čije su modele nosile brojne poznate ličnosti domaće javne scene.

On se, s druge strane, oblači onako kako se osjeća. Kako je rekao u jednom od ranijih intervjua, nikada nije bio od one djece koja uveče spremaju šta će ujutro obući u školu.

Modele brenda Mates pogledajte OVDJE.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI