NOVI GLAS

Ponavlja se istraga o ubistvu u Bijeljini? Već 11 godina nevin u zatvoru?

Ubistvo kik-boksera Bobana Ilića Boksera, koji je usmrćen u centru Bijeljine 25. juna 2002., trebalo bi ponovo da se rasvjetljava.

Naime, kako za “Novosti” objašnjava advokat Dušan Tomić, prilikom posjete klijentu u KPD Foča, Milenko Lakić Laki, koji takođe služi kaznu u ovom zatvoru, rekao mu je “da je on ubio Ilića, a ne Eraković”. Lakić je, prema Tomićevim rečima, sve to napisao i potpisao u prisustvu zatvorskih službenika, što su ovjerili i predstavnici lokalne administracije u Foči.

– Lakić, koji u Foči izdržava višedecenijsku robiju za druga djela, naveo je još sedam svjedoka koji znaju da je on ubio Ilića, koji su mi sve to potvrdili – kaže Tomić. – Na moje pitanje, zašto to nisu učinili ranije, rekli su mi da nisu smjeli, “jer bi ih Laki pobio”. Lakić mi je rekao da samo meni vjeruje i želi da se ova nepravda ispravi. Naime, kako mi je objasnio, u međuvremenu je on dobio dijete, a Eraković nema potomke, pa smatra da i on treba da stvori porodicu, poslije 11 godina ležanja na robiji za nešto za šta nije kriv.

Odmah pošto je Lakić napisao i potpisao priznanje da je on, a ne Eraković ubio Ilića, Tomić protiv njega podnosi krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, koje ga obavještava da je to proslijedilo Specijalnom tužilaštvu u Banjaluci, koje je i optužilo Erakovića.

– Očekujemo obnovu postupka – kaže Tomić. – U rukama imam svesku koja je ostala iza Ilića i u kojoj stoji ko mu je koliko novca dugovao. Erakoviću se nudi da podnese zahtjev za puštanje na slobodu, ali on to ne želi, jer tvrdi da je nevin. Eraković je, kao alibi, imao svedočenje sedmoro ljudi da je, u vrijeme ubistva Ilića, bio na sasvim drugom mjestu, ali je to sud ignorisao. OJT U Bijeljini, vjerovatno shvatajući da su dokazi više nego na klimavim nogama, dao je taj predmet Specijalnom tužilaštvu u Banjaluci, koje je uradilo to što je uradilo.

 

(novosti)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .