NOVI GLAS

Bijeljina – Milovanović i Đukin za NoviGlas o posljednjim dešavanjima u Domu zdravlja

Nakon što je objavljena vijest da je dosadašnji direktor Doma zdravlja Dr Duško Milovanović na današnjoj sjednici Upravnog odbora smijenjen sa te pozicije, a na njegovo mjesto imenovana Dr Danijela Đukin, kontaktirali smo ih kako bismo saznali više detalja. Evo šta su rekli za NoviGlas.

Prema pisanju Srne, Upravni odbor smijenio je Milovanovića, a u daljoj proceduri Skupština grada imenuje vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja. Na pitanje da li je smijenjen, dr Milovanović je za NoviGlas rekao:

“Ništa još nije konkretno izdefinisano. Upravni odbor nema mandat da smjenjuje direktora, upravni odbor ne smjenjuje direktore”, rekao je kratko za NoviGlas Milovanović.

Naime, Upravni odbor ne može smijeniti direktora, nego predložiti smjenu Skupštini grada Bijeljina, koja donosi konačnu odluku. To znači da će se pitanje smjene i imenovanje novog direktora Doma zdravlja naći pred odbornicima na narednom zasijedanju.

Prema informacijama potvrđenim u vrhu bijeljinskog SNSD-a, na čelu Doma zdravlja naći će se dr Danijela Đukin, oftalmolog u bijeljinskoj bolnici i odbornik SNSD-a u gradskom parlamentu. Ona nije htjela da komentariše posljednja dešavanja.

“Nemam komentar. Zaista u ovoj situaciji nemam nikakav komentar”, kratko je za NoviGlas rekla Đukin. 

Nezvanično, razlog za smjenu direktora Doma zdravlja isti je kao i razlog za raniju smjenu vršioca dužnosti bijeljinske bolnice i riječ je o izvještaju komisije resornog ministarstva i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske kojim su utvrđeni propusti koji su doveli do širenja virusa korona.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .