NOVI GLAS

Bijeljina – Milica Lovrić o smjeni, porodici i utakmici ljekara (VIDEO)

Nakon jučerašnjih promjena na čelu rukovodstva bolnice u Bijeljini, danas se ispred ove zdravstvene ustanove okupilo oko stotinu zdravstvenih radnika. Kako su istakli, razlog okupljanja nije protest, nego želja da pokažu šta je urađeno.

Nakon što je juče smijenjena sa mjesta direktora bijeljinske bolnice, a na njeno mjesto postavljen  dr Zlatko Maksimović, dr Milica Lovrić poručila je da nije bilo propusta u radu koji su doveli do toga da veći broj zdravstvenih radnika bude zaražen.

“Sve je funkcionisalo besprijekorno, podignut je kvalitet i nivo usluga, uvedene su nove procedure. A onda se pojavila ta famozna utakmica koja mi se spočitava i sa kojom ja nemam veze, koja je organizovana van radnog vremena i nijedan propis nije prekršen. To je potvrdio i Institut za javno zdravstvo koji su bili u posjeti bolnici”, istakla je Lovrićeva.

Ona je dodala da je predsjednica Komisije tada utvrdila da nije bilo propusta.

“Moja smjena očigledno nema veze sa utakicom, ni sa mojom odgovornošću za rad, nego je u pitanju neka viša politička igra i političko namirivanje. Nadam se da su ti koji odlučuju dobro odmjerili i izmjerili. Ja ponavljam još jednom da je u proteklih šest mjeseci sve urađeno besprijekorno”, istakla je Lovrićeva.

Lovrićeva se u obraćanju medijima nakon smjene osvrnula i na pominjanje porodice u javnosti.

“Vrlo je često tema i u Bijeljini i u Banjaluci moj suprug koji je moralna i intelektualna gromada. Semberija je zahvalna što ima porodicu Lovrić u svom okruženju. Porodica Lovrić je u Semberiji spasila nekoliko stotina života ali ja to medijski ne eksploatišem, jer je to moja dužnost i cijela moja porodica je posvećena medicini. U tom smislu, nema nikakve odgovornosti porodice Lovrić”, istakla je Lovrićeva koja nije mogla da sakrije suze.

Zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi istakli su da je dr Lovrić dala sjajan kurs bijeljinskoj bolnici i poželjeli uspjeh u rad  novoimenovanom vršiocu dužnosti direktora Bolnice Zlatku Maksimoviću, koji, kako su istakli, već ima veliko iskustvo u vođenju Doma zdravlja.

UŽIVO – Obraćanje javnosti zdravstvenih radnika bijeljinske bolnice

Posted by Novi Glas on Monday, July 13, 2020

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .