NOVI GLAS

Bijeljina – Zlatko Maksimović novi direktor bolnice : Smijenjena Lovrićeva!

Vlada Republike Srpske razriješila je Milicu Lovrić funkcije vršioca dužnosti direktora Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini, a na tu poziciju imenovala je Zlatka Maksimovića do okončanja postupka javne konkurencije, rečeno je Srni u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

“Razlog za ovu kadrovsku promjenu su propusti u organizaciji i sprovođenju mjera s ciljem sprečavanja širenja novog virusa korona u Bolnica ‘Sveti Vračevi’”, navodi se u odgovoru iz resornog ministarstvu na pitanje Srne da li će Lovrićeva biti razriješena sa mjesta vršioca dužnosti direktora bijeljinske bolnice.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske podsjećaju da su imenovali Komisiju za nadzor i sprovođenje organizacionih, tehničkih, dijagnostičkih, terapeutskih, higijenskih i drugih mjera za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija, u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom pojave i širenja SARS-CoV-2 u Bolnici “Sveti Vračevi” Bijeljina, koja je utvrdila navedene propuste.

Dr Zlatko Maksimović javnosti je poznat kao direktor Doma zdravlja Bijeljina koji je duži niz godina uspješno rukovodio ovom zdravstvenom ustanovom. Kako pišu mediji, upravo su rezultati postignuti u Domu zdravlja “kandidovali” Maksimovića za mjesto direktora bolnice.

 

(srna/BNTV)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .