NOVI GLAS

Vučić o protestima : “Glavni cilj je preuzimanje vlasti mimo izbora”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj posjeti Francuskoj, a danas, prvog dana posjete, sastaće se sa predsjednikom te države Emanuelom Makronom.

Vučić je prije sastanka sa Makronom rekao da imaju razgovor “u četiri oka” sat vremena, a onda imaju večeru, piše Blic.

– To je mnogo važno za Srbiju. Makron je jedan od dvojice najvećih evropskih lidera. Imamo da razgovaramo o mnogo toga, od bilateralnih odnosa do stanja u Evropi i svijetu – rekao je Vučić za TV Pink.

On je podsjetio da je Francuska priznala Kosovo i dodao da se to neće mijenjati.

– Sa Makronom sam uvek imao otvorene razgovore. On je iskren prijatelj Srbije i želi da pomogne – kazao je Vučić.

Na pitanje da li sastanci danas i narednih dana govore da Evropa želi da potisne SAD kada je riječ o rešavanju pitanja Kosova, Vučić je rekao da Evropa želi da kaže da je ona ta koja se pita na evropskom kontinentu, što je, dodaje, očekivana reakcija.

Govoreći o protestima koji se treći dan zaredom održavaju u Beogradu, ali i drugim gradovima Srbije, Vučić je rekao da se “oni organizuju, jer neki žele na silu da se dočepaju vlasti”:

– Oni koji su organizovali demonstracije i nerede računali su da slabljenjem pozicije Srbije u rešavanju kosovskog pitanja, ali glavni cilj im je preuzimanje vlasti mimo izbora.

Vučić je dodao da nasilje nikom nije i ne može donijeti dobro, i istakao da će svi odgovarati za svoja nedjela.

Drugog dana posjete Parizu, predsednik Srbije učestvovaće na video-konferenciji čiji su domaćini predsjednik Francuske Emanuel Makron i kancelarka Savezne Republike Nemačke Angela Merkel, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI